Milliós sérelemdíjat fizetett Szalai Ádám a fiatalnak, akit másfél éve megvert

  • narancs.hu
  • 2024. július 16.

Bűn

Megszüntették az eljárást labdarúgó válogatott korábbi csapatkapitányával szemben.

Megszüntették az eljárást Szalai Ádám korábbi válogatott labdarúgó ellen, miután a törvény által biztosított lehetőség szerint megállapodott azzal a fiatal férfivel, akit másfél évvel ezelőtt megvert a Bazilikánál. A 24.hu értesülései szerint

a labdarúgó válogatott egykori csapatkapitánya nagyobb összegű sérelemdíjat fizetett az áldozatának.

Gasz Péter, a Fővárosi Főügyészség helyettes szóvivője az portál megkeresésére közölte: a súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt folytatott, majd a közvetítői eljárásban hat hónapra felfüggesztett bűnügyben Budapest Főváros Kormányhivatala arról tájékoztatta a nyomozást felügyelő Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészséget, hogy a gyanúsított a bűncselekmény káros következményeit a sértettel kötött megállapodásban jóváhagyott módon jóvátette, melynek keretében jóvátételt fizetett a részére. Hozzátette, az ügyészség a tevékeny megbánásra tekintettel – így az eljárást megszüntetését megalapozó ok miatt – megszüntette a büntetőeljárást a gyanúsítottal szemben, egyben kötelezte őt az igazságügyi orvosszakértő bevonásával kapcsolatban felmerült bűnügyi költség megfizetésére. A határozattal szemben a volt futballista és jogi képviselője is jogorvoslattal élhet.

A focista 2022. december 29-én került konfliktusba egy társasággal. Egy 21 éves fiatal a Bazilikánál sétált a barátaival, amikor megkért valakit, hogy készítsen fotót róluk. Nem tudták, hogy ő Szalai Ádám testvére. A fiatal meglepődött, amikor visszautasították a kérését, és trágár hangnemben visszakérdezett: „Miért nem, te faszfej?!” A hangoskodásra odament a labdarúgó, és a fiatalember elmondása szerint talppal mellkason rúgta, majd belerúgott akkor is, amikor már a földön feküdt. Szalai a történtek után azt mondta, az öccsével volt egy találkozón, amikor látta, hogy négy részeg fiatal körbeveszi a testvérét, és mivel azt hitte, hogy meg akarják verni, egy rúgással eltávolította az üvöltöző fiatalt, azt azonban cáfolta, hogy a földön fekvő férfiba is belerúgott volna.

A labdarúgót előbb garázdasággal és könnyű testi sértéssel gyanúsították meg, de a rendőrség tavaly júniusban súlyosította a minősítést súlyos testi sértés kísérletére. Szalai először jogos védelemre hivatkozott, ám később beismerte a bűnösségét, és azt mondta, megijedt, félreértette a helyzetet, és túlreagálta a történteket.

A volt válogatott futballista ezt követően közölte, hogy akár sérelemdíjat is hajlandó fizetni az áldozatának, a Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség ezért vádemelés helyett hat hónapra felfüggesztette a büntetőeljárást, és közvetítői eljárásra utalta az ügyet. Mivel az elkövető és az áldozat sikeresen megegyezett arról, hogy a volt futballista mennyit fizet az áldozatának, ezért az ügyészség megszüntette az eljárást Szalaival szemben. A lap úgy tudja, a volt focista néhány millió forintos sérelemdíjat fizetett az áldozatának.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk