Beismerte bűnösségét Szalai Ádám, lezárták a nyomozást

  • narancs.hu
  • 2024. március 11.

Bűn

2022-ben keveredett konfliktusba egy társasággal, melyből verekedés lett. Elismerte, hogy megijedt, félreértette a helyzetet és túlreagálta a történteket. 

Lezárta a nyomozást a Budapesti Rendőr-főkapitányság Szalai Ádám 2022. decemberi verekedési ügyében – tudta meg a 24.hu. A lap szerint a volt válogatott futballista végül beismerte a bűnösségét, és azt mondta, megijedt, félreértette a helyzetet, és túlreagálta a történteket. Rab Ferenc, a Fővárosi Főügyészség helyettes szóvivője azt mondta, a rendőrség befejezte a nyomozást, és előterjesztést tett az érdemi ügyészségi döntés meghozatalára. A döntés meghozatala folyamatban van.

A focista 2022. december 29-én került konfliktusba egy társasággal. Egy 21 éves fiatal a Bazilikánál sétált a barátaival, amikor megkért valakit, hogy készítsen fotót róluk. Nem tudták, hogy ő Szalai Ádám testvére. A fiatal meglepődött, amikor visszautasították a kérését, és trágár hangnemben visszakérdezett: „Miért nem, te faszfej?!” A hangoskodásra odament a labdarúgó, és a fiatalember elmondása szerint talppal mellkason rúgta, majd belerúgott akkor is, amikor már a földön feküdt.

Szalai a történtek után azt mondta, hogy az öccsével volt egy találkozón, amikor azt látta, hogy négy részeg fiatal körbeveszi a testvérét, és mivel azt hitte, hogy meg akarják verni az öccsét, egy rúgással eltávolította az üvöltöző fiatalt, azt azonban cáfolta, hogy a földön fekvő férfiba is belerúgott. 

Szalai Ádámot garázdasággal és könnyű testi sértéssel gyanúsították meg, 2023. júniusában viszont súlyosított a minősítésen, és súlyos testi sértés kísérletével gyanúsította meg. A portál úgy tudja, a beismerést követően Szalai azt szeretné elérni, hogy mediátor segítségével rendezzék a konfliktust, és az ügyészség vádemelés helyett közvetítői eljárásra utalja az ügyet. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk