Nem tett vallomást Szilágyi Liliána, ezért nem nyomoz a rendőrség

  • narancs.hu
  • 2022. április 15.

Bűn

Az úszónő tavaly év végén állt a nyilvánosság elé azzal, hogy édesapja bántalmazta őt és édesanyját. 

„A Budapesti Rendőr-főkapitányság hivatalból rendelt el feljelentés kiegészítést kiskorú veszélyeztetése és szexuális kényszerítés bűntett, valamint könnyű testi sértés vétség gyanúja miatt. A sajtóban a sérelmére elkövetett bűncselekményekről beszámoló sportolónővel a BRFK nyomozói három alkalommal vették fel a kapcsolatot, a hölgy azonban nem jelent meg a hatóság előtt, hogy vallomást tegyen. A sértett vallomásának hiányában bűncselekmény elkövetésének gyanúját nem volt lehetséges megállapítani, ezért a Budapesti Rendőr-főkapitányság 2022. február 10-én a feljelentést elutasította” – írta a Budapesti Rendőr-főkapitányság az rtl.hu megkeresésére. 

Tavaly az év utolsó napjaiban Szilágyi Liliána a nyilvánosság elé tárta, hogy úszóedző édesapa éveken át bántalmazta őt és édesanyját is. A Magyar Úszó Szövetség lefolytatott egy vizsgálatot, aminek eredményeképpen megállapították, hogy Szilágyi igazat mondott, az édesapját, Szilágyi Zoltánt pedig kitiltották a szövetség rendezvényeiről. Az rtl.hu ezt követően kérdezett rá a rendőrségnél, hogy folyik-e eljárás. 

A portál többször megkereste Szilágyi Liliánát, de nem kívánt nyilatkozni az úszónő. Jogi képviselőjének helyettese csak annyit közölt: Szilágyi Liliána nem kapott három idézést. 

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk