Őrizetbe vették a chicagói lövöldözés 22 éves feltételezett elkövetőjét

  • narancs.hu
  • 2022. július 5.

Bűn

A férfi legalább hat embert megölt, az áldozatok életkora nyolctól 85 évig terjed.

Őrizetbe vették a chicagói vérengzés feltételezett elkövetőjét, a 22 éves Robert E. Crimót, aki legalább hat embert megölt és többtucatnyit megsebesített az amerikai függetlenség napja alkalmából tartott felvonuláson hétfőn - jelentette be a helyi rendőrség.

Az áldozatok életkora nyolctól 85 évig terjed - mondta el egy egészségügyi forrás. Egyikük mexikói állampolgár volt - ezt egy mexikói külügyi tisztségviselő osztotta meg a Twitteren.

A lövöldözés Chicago egyik elővárosában, Highland Parkban történt. A települést körülbelül 30 ezren lakják. Az elkövető indítékáról egyelőre semmit sem tudni, egyelőre az biztos, hogy egy környékbeli lakos, aki egy épület tetejéről adta le a lövéseket.

Highland Park rendőrsége elmondta, hogy vádat emelnek a lövöldöző ellen, akit órákkal később sikerült elfogni. A nyomozásban a megyei és a helyi rendőrség, illetve a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) is részt vesz. Rajtuk kívül még több tucatnyian csatlakoztak a vizsgálathoz.

 L?v?ld?z?s az Egyes?lt ?llamokban

 
Székek az úttest szélén Chicago Highland Park nevű elővárosában, ahol egy fegyveres tüzet nyitott az amerikai függetlenség napja alkalmából tartott felvonuláson 2022. július 4-én. A lövöldözésben legkevesebb hatan életüket vesztették, több tucat sérültet kórházba szállítottak. A rendőrség a lövöldözéssel kapcsolatban őrizetbe vett egy 22 éves férfit, Robert E. Crimót
Fotó: MTI/AP/Daily Herald/John Stark 

Médiainformációk szerint az elkövető nyolc hónappal korábban hátborzongató videót töltött fel az internetre, amiben egy hang a következőt mondja: "Meg kell tennem. Ez a végzetem. Minden ide vezetett. Semmi sem állíthat meg, még saját magam sem."

Az elmúlt időszakban több fegyveres vérengzés történt az Egyesült Államokban. Június 2-án az Oklahoma államban található Tulsa egyik kórházában lövöldözött egy fegyveres, aki négy emberrel végzett. Május 24-én a texasi Uvalde város egyik általános iskolájában csapott le egy fegyveres. Akkor 19 gyerek és három felnőtt - köztük az elkövető - vesztette életét. Napokkal korábban a New York állambeli Buffalo városában nyitott tüzet egy fegyveres egy áruházban, megölve tíz embert. A mészárlások miatt újra fellángolt a vita a fegyvertartás reformjának szükségességéről.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Neked ajánljuk