Pokol a szegedi Paprika utcában: öt gyilkosság egy nap alatt

Bűn

A virágvázából véres konyhakés került elő; a szekrényben lévő ruhák szintén véresek voltak, mintha törülközőnek használták volna azokat. 18+-os történet!

1961. április 25-én Szeged külvárosában öt embert, köztük egy húsz hónapos csecsemőt gyilkoltak meg különös kegyetlenséggel.

A gyilkos sem haragosa, sem ellensége nem volt az áldozatoknak, még csak nem is a haszonszerzés motiválta.A szemle során az orvos szakértő megállapította, hogy az áldozatokat öt hat nappal korábban gyilkolták meg, a szomszédok felismerték a ház lakóit: a 21 éves Fekete Sándort; 21 éves feleségét, Bartos Évát; 41 éves anyját, Halász Máriát; és Bartos Éva 18 éves féltestvérét, Szappanos Gizellát (az áldozatok nevét megváltoztattuk – L. T.).

Megmagyarázhatatlan, hogy egy ilyen brutális gyilkosság helyszíni szemléje miért csak néhány óráig tartott – a sötétedés miatt befejezték és hazamentek –, noha a házban lakott Feketéék 20 hónapos csecsemője is. A kisfiú holttestére így csak másnap reggel találtak a ház padlásán, a takaróba bugyolált áldozat mellett véres ácskapcsot találtak.

Az ügy illusztrációja a Rendőrmúzeumban

Az ügy illusztrációja a Rendőrmúzeumban

Fotó: Legát Tibor

A virágvázából véres konyhakés került elő; a szekrényben lévő ruhák szintén véresek voltak, mintha törülközőnek használták volna azokat. Az időközben értesített hozzátartozók csak két karórát, illetve Fekete Sándor felöltőjét és kalapját hiányolták. A rablás ellen szólt, hogy a tettes egyéb értéktárgyakat nem vitt magával.

A család legértékesebb ingósága, Fekete motorkerékpárja sem hiányzott.A rendőrség eleinte bosszúra gyanakodott, mivel a család összes tagját különös kegyetlenséggel gyilkolták meg, és ha voltak is kéjgyilkosságra utaló jelek – Szappanos Gizellát megerőszakolták –, okkal gondolták a nyomozók, hogy ez is a leszámoláshoz tartozott.

A brutális gyilkosság hátterről, a gyilkos kézrekerítéséről e heti lapszámunkban olvashatnak.

Magyar Narancs

A digitális Magyar Narancs digitális olvasójának a digitális olvasáshoz szükség lesz a DIMAG Reader letöltésére. A digitális példányok a következõ platformokon érhetõek el online, és offline is: Iphone/Ipad (iOS), Google Android, PC. Fizessen elõ egy évre, fél évre, negyed évre, egy hétre!

Figyelmébe ajánljuk