Puskát vitt a vadász az iskolába, egy gyerek elsütötte

  • narancs.hu
  • 2023. október 28.

Bűn

Pályaorientációs napot tartottak Balatonföldváron, egy vadászként dolgozó édesapa puskát és töltényt vitt magával. Csak kevésen múlt, hogy nem történt tragédia. 

A 7. osztályos tanulóknak pályaorientációs napot tartottak egy balatonföldvári iskolában, amire meghívták a szülőket is, hogy beszéljenek a munkájukról. Az egyik gyermek édesapja vadászként dolgozik, így ő az iskolába magával vitt egy puskát a hozzávaló töltényekkel. Majd a gyerekekhez került a töltött fegyver, ami el is sült – írja a Bors

„Valóban így volt! A vadász, kezében a puskával az osztályban tartotta az előadást a hetedikeseknél. Én nem a gyerekekre kenném ezt, ugyanis ők abban a hiszemben voltak, hogy poénkodnak, szerintem ők se gondolták, hogy a férfinak nincs annyi esze, hogy nem hagy elöl olyan dolgokat, amivel egy gyerek képes lőni! Amikor én mentem a kisiskolás gyerekemért, akkor egy rendőr várta a helyszínelőket, és ott volt a vadász is, aki pont a mi osztályunkban is tartott előadást.

Úgy tudom, hogy az egyik gyereknek sikerült megtöltenie a fegyvert, majd meghúzták a ravaszt.

Annyi szerencséjük volt csak, hogy az ablak irányába nézett a puska! Simán lelőhették volna egymást vele...” – nyilatkozta egy szülő a lapnak. 

A Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság megerősítette az értesülést. A hatóság eljárást indított. 

 

Címlapképünk illusztráció. Fotó forrása: Unsplash.com. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk