Schadl György az építési ellenőrt is megvesztegette volna, hogy elnézzék a szabálytalanul épített nyaralóját

  • narancs.hu
  • 2023. január 26.

Bűn

Mit sem számított volna az az 1 millió a 120 milliós átépítés mellett.

Schadl György, a végrehajtói kar letartóztatásban lévő elnöke, Völner Pál ex-államtitkár bűntársa, aki „jó miniszter asszonnyal” is beszélt volna stiklis ügyei miatt, nyaralót vett magának és feleségének. Rendesen átépítették, a télikerttel együtt 120 milliót szántak rá. Schadlnek meggyűlt a baja egy építési ellenőrrel, P.B.-vel, aki jelenzte, hogy a túlépített házat nem engedik majd használatba venni.

„Helló. Elvben holnap háromnegyed kettőre jön ki ez a B. bácsi, tudod, melyik B. bácsi… Szerinted mennyit vigyek magammal úgy, hogy ebédre elég legyen, mert az egy drágább étterem” – mondta Schadl egy ügytársának a Blikk által publikált hangfelvételen.

„Hát, mit tudom én, három-négy körül biztosan megállunk. Nem?” – hangzott a válasz.

„Akkor viszek öt kilót” – felelte Schadl.

A találkozó meghiúsult, de a kivitelezőt, L.-t legközelebb megbízta, hogy vesztegesse meg az építési ellenőrt. „Mindenképpen rászánnánk erre ötszázezer-egymillió forintot.”

 
Schadl alaposan túlépített balatonparti nyaralója
Fotó: Narancs.hu

Schadl megkapta az engedélyt, de a lap beszámolója szerint P. B.-t kirúgták és maga is vádlott lett az ügyben. Az ellenőr azt mondta a kihallgatáson, hogy „osztályvezetői szinten hangzott el utasítás rá, hogy mindenképpen ki kell adni [az engedélyt].”

A nyaralóról ebben a cikkben írtunk.

Tegnap az RTL nyomán arról írtunk, hogy Völner Pál Schadl Györgynek panaszkodott, amiért Varga Judit rákente a Pegasus-ügyet. Egy korábbi hangfelvétel szerint pedig a fideszes Völner felesége amiatt sopánkodott, hogy lefoglalták a több tízmillió forintba kerülő Porschéjüket.

Miközben Völner és Schadl ellen nyomoznak, az ügyészség megsemmisített olyan bizonyítékokat (videokazettákat, házi szexvideókat), amik állításuk szerint nem tartoznak az ügyhöz. Miközben a hangfelvételeken a gyanúsítottak Varga Judit szerepére utalnak, a miniszter ellen nem zajlik eljárás.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk