Mosonyi Aliz: Boltosmesék (Számok Zsákszámra Boltja)

  • 1997. április 10.

Egotrip

A Számok Zsákszámra Boltjában vannak számok zsákszámra. Jönnek a fiatalok, adjon, adjon, nagyobbat, még ennél is nagyobbat! 5000, 6000, 7000! 7017! Viszik a nagy csomagokat, tegyen csak bele még, még, 1000, 100 000, 100 017! De az öregek csak kis staniclit kérnek, legyen benne 5 vagy 3 vagy 1 is elég lesz, tudja mit.

Árva Edények Boltja

Az Árva Edények Boltjába minden éjjel eljön egy kockacukor kísértete. Átlibeg az öreg lábosokon, kannákon, végigsuhan a fedőkön, rozsdás serpenyőkön, odaröpül egy apró csészéhez, és ott suttog, "Tea, kávé! Édes tejeskávé!", egészen hajnalig.

Apróságok Boltja

Az Apróságok Boltjában apróságokat lehet kapni. Apró ruhákat, apró cipőket, apró kalapokat, apró esernyőket, az apró ruhákhoz apró gombot, az apró cipőkhöz apró fűzőt, az apró kalapokhoz apró virágot. Jön egy apró vevő, vesz egy apró ruhát, a ruhához apró gombot, a cipőkhöz apró fűzőt, a kalaphoz apró virágot, aprópénzzel kifizeti, hát az esernyőkhöz semmit se lehet kapni? Semmit, semmit, mondja az apró boltos. De kár, mondja az apró vevő, akkor nem veszek esernyőt. Sóhajtozik az apró boltos, mind megmarad az esernyő, nem veszi meg senki. Arra jön egy apró egér, bebújik az apró boltba, nézi az apró ruhákat, ebből nem kérek, nézi az apró cipőket, ebből se kérek, meglátja az apró esernyőket, hm, hm, egy kis esernyőt ennék. Rág egy apró lyukat az egyik esernyőn, rág egy apró lyukat a másik esernyőn, jóllakik az apró egér. Jön egy apró vevő, vesz egy apró ruhát, az apró ruhához apró gombot, vesz egy apró kalapot, a kalaphoz apró virágot, hát az esernyőhöz mit lehet venni? Nézi az apró boltos az esernyőt, látja, hogy lyukas, tessék kérem lyukat venni az esernyőhöz! Nézi az apró vevő az apró lyukat, de szép lyuk, adja ide, megveszem! Most már mindent lehet kapni az apró boltban, apró ruhához apró gombot, apró cipőhöz apró fűzőt, apró esernyőhöz apró lyukat.

Figyelmébe ajánljuk