Ne menjen gyorsétterembe, inkább készítse el otthon kedvenc reggelijét!

  • narancs.hu
  • 2020. április 3.

Élet + Mód

A McDonald's is beszállt a vírus alatt kedveskedő cégek közé.

Tombol a koronavírus-járvány, ráadásul kijárási tilalom is van - egy időre elfelejthetjük a baráti összejöveteleket, hétvégi kocsmázásokat és a tömegrendezvényeket is. Valakinek viszont lehet, hogy pont a kedvenc gyorséttermi reggelije hiányzik ezekben a nehéz időkben - rájuk gondolt a McDonald's, amikor közzétette egyik legnépszerűbb termékének receptjét.

Na nem a Big Mac-szószról vagy valami szupertitkos formuláról van szó, hanem az egyik legegyszerűbb szendvicsről, a tojásos-húsos McMuffinról. Nem fogják elhinni: tojás és hús kell bele, egy angol muffin, egy szelet sajt, valamint burgonya a belevaló hash brown elkészítéséhez.

A muffint barnára pirítjuk, 75 gramm kolbászhúst sózunk, borsozunk, golyócskát formálunk belőle, majd előmelegített serpenyőben kilapítjuk és mindkét oldalát 6-7 percig sütjük. A tojáshoz fémgyűrűt használunk, amit kissé bekenünk olajjal, a gyűrűt serpenyőbe tesszük, alá kis vizet öntünk és ebbe törjük bele a tojást, amit a serpenyőt lefedve 2-3 perig sütünk. A hash brownhoz ledaráljuk a burgonyát, sóval, borssal és tojással keverjük, majd a serpenyőbe kilapítva kisütjük. A muffinok közé a hús és hash brown mellett amerikai sajtot teszünk, és már kész is!

Persze jópofa dolog otthon megpróbálkozni a recepttel - még úgy is, hogy a tapasztalat szerint biztos nem olyan lesz, mint a gyorsétteremben -, de ne felejtsük el Müller Cecília országos tisztifőorvos intelmeit sem: igyekezzünk a karantén alatt is egészségesen, vitamindúsan táplálkozni és otthon, vagy a szabályokat betartva egyedül, az embereket elkerülve a szabadban mozogni.

Via 24.hu

Ne legyen fogoly a saját otthonában! Élvezzen ki minden percet!

És egy barátja minden csütörtökön meg is látogatja. Odakünn a helyzet olyan, amilyen - de még ez sem lehet elégséges ok arra, hogy ne éljünk teljességre törekvő életet, melyhez az ismeretszerzés és a színvonalas szórakozás is hozzátartozik. A Magyar Narancs heti nyomtatott kiadása az idevágó lehetőségeket a legteljesebb természetességgel biztosítja.

Figyelmébe ajánljuk