étel, hordó

Kékes – Gyöngyös

  • ételhordó
  • 2016. január 29.

Ételhordó

Jöhet a parmezános vajjal töltött jércemellfilé kukoricapehely!

A Heves megyei város központjában vasárnap kora délután nyugodtan forgathatnának nukleáris katasztrófa után játszódó filmeket: életnek semmi nyoma. De ez csak a látszat! Elég a Fő téren álló Kékes étterembe belépni, máris nyilvánvaló, hogy a népek nem atombunkerekben húzzák meg magukat. Vajon mi lehet ennek a helynek a titka?

false

„A Kékes két dolognak köszönheti népszerűségét: az utánozhatatlan vendégszeretetének és az utolérhetetlen konyhájának. A legkiválóbb alapanyagokból készítjük az ételeket a legmodernebb konyhatechnológia segítségével” – olvassuk honlapjukon. Elsőre feltűnik, hogy a hely „megjelenése” cseppet sem esetleges, pláne nem garasoskodó. Nem a legközelebbi barkácsáruházból érkeztek a bútorok, de a dekoráció sem, sőt úgy tűnik, a berendezést is szakemberre bízták.

Ami azt illeti, az étlapról sem egy átlagos kisvárosi menükártya rutinsorai köszönnek vissza. A felszolgálás úgyszintén átlagon felüli. A rákrizottó paradicsommártással, parmezánnal (1400 Ft) kellemes, bár nyilván költői túlzás, hogy a legkiválóbb alapanyagokból készült. A vargányakrémlevessel (850 Ft) már nincsenek kételyeink, de örülünk annak is, hogy nem a szokásos pirospaprikás-tejfölös ízesítéssel készült. Vegavonalon sincs baj, a vajban forgatott brokkolirózsák magvas lepénnyel, hollandi mártással (1600 Ft) egészen kiváló, a hollandi mártás is bejött, bár egyesek szerint Magyarországon csak elrontani lehet. Jöhet a parmezános vajjal töltött jércemellfilé kukoricapehely bundában, burgonyapürével (2600 Ft): olyan könnyű, hogy nem is jön, szinte repül.

Ráadásul egy sor kaját vasárnap 12–15 óra között a szokottnál lényegesen olcsóbban adnak.

Figyelmébe ajánljuk