Ákos: Aki szerint a sikerem a NER-nek köszönhető, az nem beszámítható

  • narancs.hu
  • 2024. október 22.

Fekete Lyuk

Ugyanis ő hét miniszterelnök alatt töltött meg csarnokokat a koncertjeivel. 

„(...) nyugodtan kijelenthetjük, hogy aki szerint az én sikerem a NER-nek köszönhető, az egyszerűen nem beszámítható” – mondta Kovács Ákos az Indexnek adott interjújában, amikor a neki járó állami támogatásokról faggatták. Mint fogalmazott, hét miniszterelnök alatt töltött meg sportcsarnokokat, ő játszott a legtöbbször az egykori Budapest Sportcsarnoknakban, és lassan már hazajár koncertezni a Papp László Arénába.

Az interjúban egyébként a legújabb, Metropolis című albumáról kérdezték. Sok szó esett a Kékből rózsaszín című számról, melyben olyan mondatok hangzanak el a transzneműségről, mint: „a nemed nemcsak egy jelmez, amit az ember levet vagy felvesz”. Ákos szerint azonban ő csak a „normalitás védelmében” próbál felszólalni. 

„Ha én Napóleonnak képzelem magam, bevisznek a diliházba, de ha nőnek, akkor azt tisztelni kell?”

– mondta. „Azt gondolom, hogy nem segít senki lelki problémáin, ha egészséges szerveket metszenek le róla. A dal egy kétségbeesett apa segélykiáltása nyomán született. Miért nem szeretjük annyira ezeket a gyerekeket, hogy segítsük őket saját maguk elfogadásában? Arról nem beszélve, hogy ez óriási üzlet is. Nevezhetnek, aminek akarnak, ezzel akkor sem fogok egyetérteni. De amúgy kit bánt, ha nekem személyesen ez a véleményem? Én ezt mondom, más meg mást. Mi a probléma?”

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódásról és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk