Balhé az LMP-ben: Sallai R. Benedek megütötte Hadházy Ákost

  • narancs.hu
  • 2018. április 14.

Fekete Lyuk

Az Index úgy tudja: egy szombati gyűlésen történt az incidens.

Sallai Róbert Benedek szombaton egy visszalépett képviselőknek rendezett gyűlésen megütötte Hadházy Ákost, majd elviharzott a helyszínről – írja az Index. Az esetet több szemtanú, MSZP-s politikusok is megerősítették a portálnak.

Kerestük Hadházyt, de nem értük el. Az Index korábban beszélt vele, de a volt társelnök nem akart nyilatkozni, az LMP szóvivőjét sem lehet utolérni.

Cikkünk megjelenése után Hadházy Ákos ezt írta ki Facebook-oldalára: „Bár nem örülök neki, de sajnos meg kell erősítenem a sajtóban megjelent hírek egy részét: Sallai Titkár Úr ma rendkívül méltatlanul és helytelenül viselkedett velem szemben. A Fidesz évek óta csepegteti, újabban dézsából önti a gyűlölet mérgét a közéletbe. Ha ezt sikerül semlegesíteni, legyőzhetők. Ha nem, akkor végleg ők győztek.”

Az incidens minden bizonnyal összefügg azzal, hogy Sallai R. Benedek és Hadházy Ákos a választások után nyílt adok-kapokba kezdett. Hadházy azt állította: Schiffer András és Sallai R. Benedek sokmilliós perrel fenyegette azokat, akik visszalépnek. Később Sallai R. annyit mondott: ő maga a párt belső levelezőlistáján arra figyelmeztetett, a visszalépést fontolgató képviselőjelöltek vegyék figyelembe, hogy jelöltté válásukkor szerződésben vállalták, ilyen lépést csak a párt vezető testületeinek felhatalmazásával tesznek. Vagyis ha úgymond saját szakállukra visszaléptek volna jelöltek, a párt akár polgári perben követelhette volna az elbukott állami kampánytámogatást.

Schiffer András azt közölte: egyéni jelöltek közül senkit sem keresett meg. Egyetlen jelölt volt, aki kikérte a tanácsát, neki el is mondta a véleményét, az érintett azonban visszalépett.

Schiffer és Sallai bevallották, a kampánytámogatás miatt nem lépett vissza több LMP-s jelölt, ez volt a nem fenyegetés tárgya is

Schiffer ugyanakkor perrel fenyegeti Hadházyt. Schiffer András szemenszedett hazugságnak tartja Hadházy Ákos hétfő délelőtti nyilatkozatát, miszerint a párt volt elnöke és Sallai Róbert Benedek sokmilliós perrel fenyegette azokat az LMP-s egyéni képviselőjelölteket, akik vissza akartak lépni más ellenzéki jelölt javára. Elég kemény interjút adott a zöld párt leköszönő társelnöke a 24.hu-nak.

Neked ajánljuk