Bayer Zsolt szerint Orbán Viktor és a bevándorlásellenes erők kampányának akartak ártani az új-zélandi tömeggyilkossággal

  • narancs.hu
  • 2019. március 17.

Fekete Lyuk

Mert hát mi más állhat a mészárlás hátterében, ha nem egy jó kis összeesküvés. Minimum titkosszolgálati, és épp az európai parlamenti választások előtt.

Szinte már irigylésre méltó az a logika, mellyel Bayer Zsolt hipp-hopp, összeesküvés-elméletet gyártott az Új-Zélandon történt tömeggyilkosság apropóján.

Egy 28 éves ausztrál férfi március 15-én, péntek reggel 50 ártatlan embert ölt meg két mecsetnél, Christchurch városában.

Mindennek a Fidesz publicistája szerint nyilvánvaló, hogy köze van Orbán Viktor politikájához. Mert kétség sem fér ahhoz, hogy a mészárlással valójában Orbán Viktor és a bevándorlásellenes erők kampányának akartak ártani (valakik) épp az európai parlamenti választások előtt.

Bayernak mondhatni minden gyanús. A merénylet helyszínét épp úgy problémásnak tartja (Christchurch), mint azt, hogy a gyilkos terrorakciója előtt hogyan tehetett közzé egy 80 oldalas manifesztumot, hogyan derítették ki az újságírók, hogy járt korábban Bulgáriában, Romániában és Magyarországon is, vagy hogy jelenhettek meg a merénylethez használt fegyverről képek órákkal a tömeggyilkosság előtt.

Nem cicózik sokat, Bayer egyértelművé teszi a számára egyértelműt: „Úgy néz ki ez a christchurchi merénylet, mint egy titkosszolgálati akció”.

Hát, még jó, hogy...

Arra számít, hogy nemsokára Orbán Viktort is belekeverik az ügybe, hisz' napnál is világosabb, erre megy ki a játék. Mégis, mi másra?!

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?