Bekerültek a darálóba: így még senki sem osztotta ki a fideszes lakájmédia propagandistáit

  • narancs.hu
  • 2017.07.01 20:40

Fekete Lyuk

Azt már eddig is tudtuk, hogy a kormánypropaganda zsoldosait sokszor nem érdekli a valóság, de most nagyon mellé lőttek. Cserébe videóüzenetben kapták meg a magukét.

Újabb cikket közölt pénteken a többmilliárdos adócsalással vádolt, munkaerő-kölcsönzéssel foglalkozó szervezet ügyében a kormánypropaganda egyik legelvetemültebb szócsöve, a Pesti Srácok. Ez az az ügy, amelyben érintett az MSZP-s Czeglédy Csaba, aki Szombathelyen önkormányzati képviselő, és ügyvédként számos szocialista és DK-s eljárásban vett már részt. Nemrég az Echo Tv Informátor című műsorának stábja forgatott a témában, itt kiderült, hogy riporterük, Szarvas Szilveszter, aki a Pesti Srácok főszerkesztő-helyettese is egyben, bűvészmutatványokra is képes, ha oknyomozni kell. Nézzék csak azt a bal kezet!

Szarvas Szilveszter oknyomoz, csak a bal kezét figyeljétek, amiben szorongatja a „bizonyítékot”

 

A pénteki „tényfeltárásban” a Pesti Srácok egy újabb előzetes letartóztatásról számolt be, névvel és fotóval bemutattak egy szombathelyi nőt, akit szerintük elhurcoltak, és akiről azt állították, hogy a Vas megyei MSZP korábbi irodavezetője volt.

A nő férje, Tánczos Mihály – az elsősorban bűnügyekkel foglalkozó Vas megyei 112press.hu főszerkesztője – is bekerült az Echo Tv első riportjába és a Pesti Srácok cikkébe is; válaszul pénteken egy hosszú videóban tette helyre a kormánypropagandistákat. Ebben sok más mellett idéz a cikkből is: „A szocialisták vasi üdvöskéjének (…) a kezén kattant a bilincs, akit a Czeglédy-féle bűnszervezettel összefüggésben mint bűnsegédet gyanúsította meg a nyomozó hatóság”. A hölgyről azt is írják, hogy ő volt a Vas megyei MSZP korábbi irodavezetője. Ezek után Tánczos Mihály elmondta, hogy azonkívül, hogy a feleségét nem vitték el, „csak” az a gond, hogy nem is került a csuklójára bilincs, meg se gyanúsították, na és nem volt a Vas megyei MSZP korábbi irodavezetője.

A Pesti Srácok és az Echo Tv még egy rakás képtelenséget hordott össze a házaspárról, ezekről részletesen beszél Tánczos, de az egész videó legviccesebb része a vége, ahol Tánczos Mihály a darálóból „elővesz” egy papírt, amelyen – a cikk íróira utalva – ez szerepel:

false

 

Fotó: 112Press/YouTube

Lentebb a videó, amelyet érdemes megnézni, ha másért nem, hát azért, hogy közelebb kerüljünk ahhoz, hogyan is működik a közpénzből felpumpált kormányzati média propagandagépezete.

Válasz a Pesti Srácokon megjelent rágalmakra, hazugságokra – Füssy Angélának és Szarvas

 

Neked ajánljuk

Elveszve az éjszakában

  • Bacsadi Zsófia

Igen szerencsétlenül végződik egy kis színházi társulat éjszakája, amikor a takarítónő hamarabb hazamegy, és magával viszi az öltöző kulcsát.

Tuti Tati

Hatalmas a tülekedés Wes Anderson új filmjében, a korábbiaknál is nagyobb, pedig már A Grand Budapest Hotelben is annyi volt a sztár, a szín, a szimmetria – ó, az a híres andersoni szimmetria és keretezés! –, hogy alig látszott ki a sztori.

Elég ez?

  • Puskás Panni

A Kabarét az 1976-os magyar bemutatója (Ódry Színpad) óta közel negyvenszer mutatták be a hazai színházak. És vannak rendezők, ilyen az ősbemutatót jegyző Szinetár Miklós, de Alföldi Róbert és Bozsik Yvette is, akiket az anyag nem hagy nyugodni, és többször is színpadra állítják.

Újrarendezés

  • Erdei Krisztina

Az idei Fotóhónapról néhány hete még alig volt elérhető információ. A kivételt épp a ki­emelt eseményről, a kanadai Margaret Watkins kiállításáról szóló hír jelentette.

Hamis minden ízében

  • A szerk.

Október 23-án elfogtunk egy marslakót, körbeálltuk, és megkérdeztük tőle, mi jó honfiak: no, szemüveges barátunk (kicsinyded, szemüveges ürge volt, mondhatni nyüzüge), mit ünneplünk mi itt ma ilyen nagy sokadalomban?

0:1

  • A szerk.

Múlt pénteken a Kúria elkaszálta a kormány legújabb propagandamutatványának, a „gyermekvédelmi népszavazásnak” az egyik kérdését, azt, amelyik arról kérdezte volna az ország polgárait, támogatják-e, hogy „kiskorú gyermekek számára is elérhetőek legyenek nem­átalakító kezelések”.

Sokan, mégis kevesen

  • Lannert Judit

A két pedagógus-szakszervezet négy pontban foglalta össze a napokban legfőbb követeléseit, ezek közt szerepel a pedagógusok bérének emelése és a munkaterheinek csökkentése is.

Postatiszta nemzeti vagyon

Pár hete derült ki, hogy az állam 42 milliárd forintért vette át a Bélyegmúzeumot a Magyar Postától. Arról nem esett szó, hogy miért ennyiért és miért most, de arról sem, hogy a valóságban mi is az a Bélyegmúzeum, és milyen értéket képvisel.

„Az államnak van életvédelmi kötelezettsége”

  • Bányai György
Vajon bíróság elé citálható-e az állam akkor, ha nem tesz semmit a járvány megfékezése érdekében? Vagy ha épp túlzott agilisságával, lezárásaival és tiltásaival okoz elkerülhető károkat? És ki lehet a felperes? Maga az állampolgár? Vagy egy másik állam?

Lépegetve, lopakodva

  • Molnár Róbert

Szlovákia csendben elviselte, hogy hosszú éveken át támogatások érkezzenek Magyarországról az országba különféle csatornákon, ám a magyar állam nagyszabású termőföldvásárlási terveit már nem hagyták szó nélkül.

„Véletlenül rátalálnak”

Operatőrből lett filmrendező, de amikor elhagyta Ceaușescu Romániáját, mindent újra kellett kezdenie. Ausztráliába települve oktatóként folytatta, most pedig új filmmel jelentkezett: az Éjjeli őrjáratot a héten mutatják be a mozik.