Gyurcsány Ferenc szerint minden jobb volt Gyurcsány alatt

  • narancs.hu
  • 2024. szeptember 29.

Fekete Lyuk

Videón ünnepelte a DK elnöke, hogy épp húsz éve tette le a miniszterelnöki esküt.

„Ma húsz éve tettem le a miniszterelnöki esküt, 2004. szeptember 29-én. Az azóta eltelt húsz évben az Önök többsége úgy hallja a nevemet, hogy valójában már nem tudja, talán soha nem is tudta, de nem emlékszik arra, hogy mi is történt akkor, amikor én voltam a kormányfő” – nosztalgiázott kicsit Gyurcsány Ferenc Facebookon, azt az apróságot kihagyva, hogy tulajdonképpen azért került a miniszterelnöki székbe, mert – a tagság egyes részének narratívája szerint – saját akkori pártja, az MSZP egy részével együtt puccsolta meg a 2002-ben nyertes Medgyessy Pétert.

Gyurcsány Ferenc, úgy tűnik, elkezdte a saját miniszterelnökként töltött időszakának a rehabilitálását, ugyanis most hat percben magyarázta, hogy Gyurcsány alatt minden jobb volt. A fő érve az, hogy ők demokratikusan kormányozták a hazát, szemben a mostaniakkal, akik autokraitkus önkényre épülő rendszert építenek. „A családról beszélő jelenlegi kormány idején idén jó, ha 80 ezer baba születni fog. Tudják mennyi született a 2000-es évek végén, mikor én kormányoztam? Több mint 90 ezer!” – mondta el többek közt, és azt is, hogy a kormányzása alatt kevesebben vándoroltak ki külföldre.

„Bár tudom, hogy leginkább ezt a nevet, hogy Gyurcsány, manapság szitokszóként hallják. Mégis azt kell mondjam, hogy Gyurcsány alatt jobb volt. (...) Kormányfőként nem érdekelt, hogy ki kire szavazott, mert az országért voltam felelős, nem a saját szavazóimért” – vázolta fel a DK jelenlegi elnöke.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódásról és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyen nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazságot. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Elhunyt Karsai Dániel

  • narancs.hu
Negyvenhét éves korában meghalt Karsai Dániel. Az alkotmányjogász több mint három éven át hősiesen küzdött gyógyíthatatlan betegségével, miközben próbálta elérni az aktív eutanázia magyarországi engedélyezését.