Ilyet is ritkán lát: a Fidesz felszólította Orbánt, hogy tegyen lépéseket a...

  • MTI/narancs.hu
  • 2020. május 22.

Fekete Lyuk

Nagy felkiáltójel került a kormánypárt kormánynak szánt ünezete végére.

Görcsbe ugorhatott Orbán Viktor gyomra ma, mert az általa vezetett Fidesz az asztalra csapott. Megüzente: "a kormány tegyen további lépéseket az egyszer használatos műanyagok betiltásáért!" Az MTI szerint így, felkiáltójellel.

Bővebben: a Fidesz-frakció arra kéri a kormányt, tegye meg a szükséges lépéseket annak érdekében, hogy Magyarországon "a lehető leghamarabb megszabadulhassunk" az egyszer használatos műanyagoktól, könnyen újrahasználható és újrahasznosítható termékekkel váltva fel őket.

Ezek szerint a Fidesz sem vette jó néven, hogy a kormány szerdán visszavonta a parlamentből az erre vonatkozó javaslatát. Gulyás Gergely kancelláriaminiszter a Kormányinfón csütörtökön azt mondta, azért tették ezt meg, mert attól tartanak, hogy a tervezet munkahelyek elvesztésével járhat, amit nem akarnak járvány idején.

A kormányhoz intézet felszólítást megfogalmazó Böröcz László, a kormánypárt frakcióvezető-helyettese hangsúlyozta: a környezet védelme és megóvása mindannyiunk közös érdeke és felelőssége. A klímaváltozás pedig tény, amelyhez alkalmazkodni kell - tette hozzá. "Ebben a küzdelemben fontosnak tartjuk, hogy megszabaduljunk a környezetünket súlyosan terhelő, egyszer használatos műanyagoktól" - mondta a fideszes képviselő.

Kiemelte ugyanakkor, hogy a jelenlegi járványhelyzetben hasonlóan fontos cél a munkahelyek megtartása is. Ezért olyan megoldást kell találni, amely segíti az érintett cégek technológiai átállását és az ott dolgozók munkahelyének megőrzését is - közölte Böröcz László.

Figyelmébe ajánljuk