Nézőpont Intézet: a magyar migrációs politika jó, csak a németek és az osztrákok nem értékelik

  • narancs.hu
  • 2017. augusztus 18.

Fekete Lyuk

Az irányított média tehet róla.

"Kelet-Közép-Európában többnyire elégedettek a magyar állam bevándorlás politikájával és úgy gondolják, hogy az ország jó irányba halad" – ezt a nyilvánvalóan alapos felmérésen alapuló erős állítást a nyilvánvalóan alapos felméréseket végző Nézőpont Intézet kommunikálta ma reggel a királyi televízióban. Az intézet ügyvezetője, Fodor Csaba közölte azt is, hogy a régió tíz országában végeztek közvélemény-kutatást a témával kapcsolatban, s a V4-ek irtó jól teljesítettek, mert náluk

teljes az egyetértés a kötelező betelepítési kvóták elutasításában,

a megkérdezettek jelentős hányadának szerepel az ötéves tervében egy magyarországi nagyvizit, de a legreménykeltőbb mégis csak az, hogy

ahol ismerik Soros Györgyöt

(sajnos Fodor ezt nem kötötte senki orrára, kifélék ezek, hányan vannak és ami a legfontosabb: hol?),

ott aztán többségében roppant negatív a vélemény róla.

Igazán kíváncsiak lennénk arra, vajon hogy tették fel a kérdéseket erre vonatkozóan abban a tíz országban, talán megmutogatták a vizes vébé miatt hirtelen összekapkodott nevető Soros-plakátokat, hogy ugye, ugye milyen csúnya? Esetleg feltették az "Egyetért Ön azzal, hogy Soros György az elmúlt fél évben a fél világnak unszimpatikus lett, többek között Önnek is?" kérdését.

A munkamódszert sajnos nem ismerhetjük, de a kutatás csattanóját igen, ami önmagában megér egy misét, figyeljék csak: az eredmények szerint csak Németországban és Ausztriában elégedettek kevésbé a magyar migrációs politikával. És hogy miért? Pofonegyszerű:

"az ottani média által irányított "masszív véleménystruktúra" következmény lehet."

Úgy tűnik, a NER-ben egy nap sem múlhat el végtelen cinizmus nélkül.

Neked ajánljuk

Kártyaszámolás

A film felér egy szerencsejáték-mesterkurzussal, amennyiben nemcsak egy black jack- vagy egy pókerparti lefolyásának logikáját mutatja be és érteti meg már-már tudományos alapossággal, de a nagy tétekben folyó és nagy közönséget vonzó bajnokságok álságos világába is hasonlóan leleplező attitűddel avat be. Viszont a film nem erről szól.

Prága romokban

Lehet szó bármilyen titokban kiszivárgó kódról, nemzetközi összeesküvésről vagy világot fenyegető veszélyről, ha a főhőst nem James Bondnak hívják, a büdzsé aligha érheti el a több száz millió dollárt.