Rákay megsértődött a nyusziházas kritika miatt

  • narancs.hu
  • 2024. március 30.

Fekete Lyuk

És válaszolt is, segítségül hívva az ünnep szimbolikáját.

Meggörbült a világ gyémánttengelye, amikor a Demokrata című hetilap friss száma három kritikát közölt a Most vagy soha! című filmről, mert egyik sem nevezhető barátinak

A legkeményebb bírálatot (címe: Csata a nyusziházban) szerzője, Bencsik András főszerkesztő megosztotta a Facebookon is.

E posztot – vette észre a hvg.hu – Rákay Philip, a Most vagy soha! producere is kommentálta, így:  „Kétezer éves történet. Nagycsütörtökön és nagypénteken mindenkiről kiderül, kicsoda is valójában…”

 
 

Rákay minden bizonnyal Júdásra gondolt, vagyis leárulózta a Demokrata főszerkesztőjét.

Függetlenül attól, hogy ki kicsoda, Európában egyelőre mindenkinek joga van őszintén elmondani a véleményét egy műalkotásról.

Bencsik ráadásul biztosan megszenvedett, amikor ezeket a sorokat írta: „rossz dolog egy hazafiasnak szánt műalkotásról rosszat írni, de még annál is rosszabb egy ilyen műalkotást végignézni. Márpedig a Most vagy soha! című film minden vonatkozásban rossz lett, amit a rengeteg ráköltött pénz sem tesz elviselhetőbbé.”

A film a Narancs.hu kritikusának sem tetszett, bár ez biztos nem ütötte annyira szíven Rákay Philipet:

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk