Tarlós szerint nem szép a megafonozás, de a Tordait „rendre kellett utasítani”

  • narancs.hu
  • 2019. október 4.

Fekete Lyuk

Karácsony pedig gyengekezű, de nem korrupt.

Rég gusztusa volt Tarlós Istvánnak ahhoz, hogy odasózzon egyet Tordai Bencének, ugyanis a demokrácia szélsőértékének, egy kellemetlen botrányhős provokátorának tartja – mondta a főpolgármester a Válasz Online-nak adott interjújában. Hozzátette, nem szép módszer a megafonozás, de „ezt az embert egyszer rendre kell utasítani”.

Tarlós állítása szerint sosem mondta, hogy nem vitázik Karácsony Gergellyel, de volt egy feltétele, márpedig az, hogy az ellenzéki polgármester-jelöltnek először Puzsérral kell megmérkőznie. Szerinte egyébként, ha Karácsony valóban vitázni akarna, akkor már rég leült volna Puzsérral. Ettől függetlenül azt is elmondta, hogy ilyen mezőny nem volt az elmúlt harminc évben főpolgármesteri versenyben: „nem biztos, hogy megemelne, ha egy vitán részt vennék” – tette hozzá.

Szürreálisnak látja a kampányt és a jelölti gárdát, hozzátéve, a Fidesz nem tilthatja le a vitáról, mert neki a pártból nem szoktak megtiltani semmit. Tarlós nem fél az eredménytől, a Századvég és a Nézőpont felmérései alapján szerinte nyerni fog.

A főpolgármester úgy látja Karácsony nem tudná megoldani a parkolásügyet, mert azt ő rontotta el a legjobban. Ugyanakkor az ellenzéki politikus nincs benne a zuglói parkolási mutyiban, csupán gyengekezű. „Személy szerint tisztakezű. Hogy saját zsebbe eltett volna valamit, azt kizárom” – tette hozzá.

Tarlós István egyre feszültebbnek tűnik, ha a vitáról kérdezik

Megafonba beszélve vitatkozott a párbeszédes Tordaival. Tarlós István főpolgármester péntek délután a Margitszigeten ültette el a "Tízezer új fát Budapestre" program tízezredik facsemetéjét. A protokolleseményt azonban megzavarta Tordai Bence, a Párbeszéd parlamenti képviselője, aki azt szerette volna megtudni, Tarlós kiáll-e főpolgármester-jelölti vitára Karácsony Gergellyel.

Neked ajánljuk