Trump felvetette, hogy kézfertőtlenítőt fecskendezzenek az emberekbe

  • narancs.hu
  • 2020. április 24.

Fekete Lyuk

A másik nagy ötlete, hogy ultraibolya-fénnyel sugározzák az embereket a koronavírus ellen.

Donald Trump újabb elképesztő ötletekkel állt elő a koronavírus kezelésére csütörtöki sajtótájékoztatóján, ha nem halljuk a saját fülünkkel, azt hisszük, álhírről van szó, de nem:

az Egyesült Államok elnöke tényleg azt javasolta, hogy fertőtlenítőt fecskendezzenek az emberekbe!

A BBC beszámolója szerint az elnöknek onnan jött az ötlet, hogy a sajtótájékoztatóján egy tisztviselő előtte arról beszélt, hogy a napsütés (konkrétan az ultraibolya-fény), és a fertőtlenítő megöli a vírusokat, és hogy úgy tűnik, a napsütésnek kitett koronavírus gyorsabban legyengül.

Az is szóba került, hogy a hypo 5 percen belül megöli a vírusokat, az izopropil-alkohol (a kézfertőtlenítők alapanyaga) pedig ennél is gyorsabban végez velük.

Ezután jött Trump, ki először azt vetette fel, hogy a kutatók vizsgálják meg annak a lehetőségét, hogy ultraibolya-fénnyel, vagy valamilyen más erős fénnyel sugározzák az embereket, illetve "vigyék be a testbe a fényt, amit meg lehet tenni akár a bőrön keresztül, akár máshogy".

Trump ezután tért rá a fertőtlenítőkre: "Ahogy látom a kézfertőtlenítő egy percen belül kiüti. Egy percen belül. Van valamilyen mód arra, hogy olyasmit csináljunk, hogy befecskendezzük, akár mint egy nagytakarítás? Ezt érdekes lehet megvizsgálni" - fejtegette

A továbbiakban Trump utasította a jelen lévő orvost, hogy szóljon a kutatóknak, vizsgálják meg a fény vagy a hő lehetőségét a vírus kezelésében, mert bár ő nem orvos, de azért jó érzéke van az ilyesmihez. Rá is kérdezett, hogy az orvos hallott-e már ilyesmiről, aki közölte, hogy nem hallott még ilyen terápiáról, de ha valaki lázas, az jó, mert a szervezet válaszreakciója. Trump azért tovább erősködött, hogy vizsgálják meg a kérdést.

Az elnök javaslatai egyébként életveszélyesek lehetnek: bármilyen fertőtlenítő bejutása a szervezetbe veszélyes, és az UV-fény is károsítja a szöveteke.

Ne egyenek cukrot! Vegyenek Magyar Narancsot!

Mi minden van a friss számban? Zavar a kommunikációban, zavar a döntéshozatalban. Biztonságos-e megtartani május 4-ével kezdődően az érettségi vizsgákat?Kinek a felelőssége a diákok, a családtagjaik és a pedagógusok egészségének kockáztatása a járványhelyzetben?Teczár Szilárd okos cikkében megszólal Horn György, az AKG igazgatója és Szabó Zsuzsa, a Pedagógusok Szakszervezetének elnöke is.

Figyelmébe ajánljuk