Film

Itt a vége

  • - kg -
  • 2013. november 23.

Film

Biztos fekszik a filmalapnál egy olyan filmterv, ami úgy kezdődik, hogy Csányi Sándornál (a színésznél) este buli lesz, s mindenki ott lesz; Fenyő Ivántól Tompos Kátyáig mindenki magát játssza, s ide toppan be Nagy Ervin és Nagy Zsolt mint két jó haver.

Még a nevük is hasonló - ez külön vicc tárgyát képezi majd a későbbiekben, amikor a Kazinczy utcai bérleményre rászakad a világvége, amit hőseink egymás szívatásával és a saját filmjeiken való betépett röhögéssel bekkelnek ki. Ha létezik ilyen filmterv, elő vele, az olvasók elszöszölhetnek még rajta, de mindenképp jár a 200 milla, mert van a dologban fantázia. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy épp mozikba került egy amerikai darab, mely nemcsak, hogy nagyon hasonlít a fentiekhez, de felettébb vicces is. Csányi-Nagy-Nagy-Tompos helyett olyan arcok hülyéskednek benne, mint Seth Rogen, James Franco, Jay Baruchel és Emma Watson, de azért felhívnánk a nekibuzdult hazai készítők figyelmét, hogy a látszólag könnyűkezű és pehelyszájú marháskodás mögött van némi meló is. Mert miközben Franco francóskodik, Seth meg mackósan sethtepertél, a fiúk lezavarnak egy komplett zombis-kannibálos-sátános világvégét is, s így az élvezeti értékek (az összes létező horrorhülyeség és az összes létező színészhülyeség) összeadódnak. A magyar változatot pedig rendezze Herendi vagy Gigor - előbbi a Bűnös várossal, utóbbi a Nándorfehérvár hőseivel (fiktív magyar film mindkettő) bizonyította, hogy képes iróniával viszonyulni a magyar film szent örökségéhez.

Az Intercom bemutatója

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?