DVD

Nincs határ

  • - borz -
  • 2012. május 27.

Film

Abban a kitüntetett helyzetben vagyunk, hogy lépésről lépésre követhetjük a folyamatot, amelynek során a vietnami háború képét kitörli az amerikai kollektív emlékezetből Bosznia pokla. Ez a súlyos áldozatokat követelő, jenki vértől iszamos csatamező olyan hősöket nevelt fel, mint a rettenetes Jack Bauer.

Vagy egyenes ági rokona, "H", akinek a boszniai tűzkeresztségben szerzett rémisztő szaktudását szigorúan titkos akták rejtik. De most elő kell kotorni a kartotékot meg a hozzá tartozó személyt, mert az ellen sem kispályás: az iraki hadszíntéren edződött Yusuf Atta Mohammed, született Steven Arthur Younger, aki nemcsak az igaz hitre térve és muzulmán asszonnyal jött haza, de néhány bombára való atomot is hozott magával a kisbőröndben. Miután elhelyezte az egységcsomagjait három amerikai nagyvárosban, föladja magát, és kezdődhet a két profi összecsapása - egy FBI-ügynöknő törvényességi felügyelete alatt.

Hihetetlen/Nincs határ lényegében egy négy fal közt játszódó lélektani kamaradráma, amely nagy erkölcsi kérdések körül forog... ez persze röhejesnek hangzik egy olyan sztori leírására, amelyben egy (önjelölt arab) terrorista, egy black-ops (magyarul vallató) tiszt és egy FBI-ügynök főszerepel, de kénytelen vagyok ragaszkodni hozzá. Annál inkább, mert az egész felállás kínosan absztrakt, a néző feladata ott kezdődik, hogy szó nélkül el kell fogadnia az elé tolt kereteket, az alaphelyzetet, a figurákat - akikről alig tudunk meg valamit -, és ha ezt benyelte, onnantól részt vehet a játékban, és másfél órán át kedvére moralizálhat, és válogatott első generációs kínzási módszerekkel ismerkedhet.

Ezenközben olyan kiváló színművészek gondoskodnak a szórakoztatásáról, mint a méltán híres Sam Jackson és a Frostként vagy Tony Blairként megkedvelt Michael Sheen.

Forgalmazza a Budapest Film


Figyelmébe ajánljuk

Szól a jazz

Az ún. közrádió, amelyet egy ideje inkább állami rádiónak esik jól nevezni, új csatornát indított. Óvatos szerszámsuhintgatás ez, egyelőre kísérleti adást sugároznak csupán, és a hamarosan induló „rendes” műsorfolyam is online lesz elérhető, a hagyományos éterbe egyelőre nem küldik a projektet.