Film

Női szervek

  • 2013. augusztus 4.

Film

Nem anatómiai ismeretterjesztés, nem pornó, csak megint egy rossz magyar címmel megvert, feledhető akció-vígjáték. Legfőbb humorforrását részben a női nyomozópáros jófej bemondásai szolgáltatják (Sandra Bullock karót nyelt, nagyképű szövetségi ügynököt alakít, Melissa McCarthy érdes modorú és nehéz életű városi rendőrnőt, akiket - látványosan eltérő hátterük ellenére, vagy inkább épp azért - egy csapattá csiszol a gaz drogbáró elleni elszánt küzdelem), részben pedig egy (anatómiai értelemben) távolról sem női szerv: az elibük kerülő férfinépség töke.

Hol fegyvert fognak rá, hol el is sütik, hol meg csak úgy emlegetik, roppant részletességgel körülírva, mert a lényeg, hogy (átvitt értelemben) valójában csak nekik, a lenézett női nyomozóknak van olyan.

A film pontosan tükrözi azt a trendet, amely szerint a nők egyenrangúságát leginkább az igazolja, ha bizonyságát adják annak, hogy ők bizony, megszabadulván holmi idejétmúlt társadalmi konvencióktól, túltesznek a bunkó, durva, trágár, tahó, erőszakos férfiakon. Egyetlen baj van csak ezzel a filmmel: hogy miben is tesznek túl? Hát bunkóságban, durvaságban, trágárságban stb. Egy átvitt értelemben dupla fenekű vígjátékban talán ezen a nemi egyenrangúságot primitíven félremagyarázó igyekezeten is lehetne viccelni, ez azonban egy anatómiai értelemben dupla fenekű komédiácska - a megszokott szexista, hiába, hogy nők által elővezetett, mert mégis macsó poénokkal.

Az InterCom bemutatója

Figyelmébe ajánljuk