Film

Nyitott szívvel

  • 2013. július 13.

Film

Klinikás tévésorozatokból és szappanoperákból felokosodván tudjuk, hogy a kórházi osztály felirata (intenzív) nem csupán a fertőtlenítőszagban zajló egészségügyi ellátás jellegét, hanem az ott dolgozó személyzet lelkében dúló érzelmi viharokat is találóan írja le.

Tévékompatibilis műtőkben másik kulcsszó a "steril": amikor a nem csupán orvosi értelemben csírátlanított közegben színészi kvalitások által alig is megzavart szereplők viszik diadalra a banalitást. Úgy látszik, az sem segít a helyzeten, ha világklasszis színművészek próbálnak koncentrált arckifejezéssel, premier plánban markolászva igazi szíveket, miközben a címbe itt oly eredeti módon beemelt sajátjuk szenvedélyesebben ver a másokénál. A túláradó érzelmek ugyanis nem pótolják a rendezői, szerzői gondolatot.

Van két kiváló sebész, akiknek szerelme emésztően lángol, a hirtelen természetű férfi zsenialitása messzire sugárzó, a gyereket sosem akaró, s teherbe negyven fölött eső, ám férje megmentése érdekében a nem várt babát hősiesen felvállaló nő emberi, céltudatos... Hogy mitől kell megmenteni a férfit? Hát, iszik. Pontosabban: vedel. És ezzel az állítással be is éri a film rendező(nő)je. Semmi küzdelem, semmi önreflexió, inkább egy másfél órában lezavart szappanopera-évad kavarásai. Nincs itt az alkoholizmussal semmi se kezdve. A műtétek végzésétől eltiltott, ezért szenvedő férfinak eszébe sem jut, hogy küzdjön ellene. Neje sem gondol ilyesmire, helyette ő is szenved. És akkor a nézőről még nem is beszéltünk: pedig az szenved a legjobban.

Forgalmazza a PARLUX Entertainment

Figyelmébe ajánljuk

A kávékapszula környezettudatos szemmel

  • Fizetett tartalom

A kávékapszula rendkívüli népszerűsége világszerte kétségtelen, ám a kényelmes és gyors kávézás mögött rejlő környezeti, gazdasági és társadalmi kérdések kevésbé kerülnek reflektorfénybe. Az alábbi írásunkban ezeket a fontos aspektusokat vizsgáljuk meg, hogy egy átfogó képet kapjunk a modern kávéfogyasztás egyik legmeghatározóbb trendjéről.

6 téma, ami ma már egyre kevésbé számít tabunak

  • Fizetett tartalom

A társadalom folyamatosan változik: átalakul, hogy milyen eszközöket használunk, hogy milyen elfoglaltságaink vannak a mindennapokban, hogy milyen tempóban éljük az életünket – és persze az is, hogy milyen témákat beszélünk meg nyíltan. Kétségtelen, hogy embere – és persze kultúrája – válogatja, mi számít tabunak és mi nem, de általánosságban azt láthatjuk, hogy a világ soha nem volt annyira nyitott és szabadelvű, mint ma.

Így válasszunk széket ülőmunkához

  • Fizetett tartalom

Az ülőmunka ugyan kényelmesnek tűnhet, viszont óriási terhet róhat az ízületeinkre és izmainkra is. Éppen ezért ajánlott egy valóban komfortos szék mellett dönteni, hogy még az igazán hosszú munkaórák után se fájjon a gerincünk vagy a derekunk. Hogyan érdemes széket választani az igényeinkhez mérten? Mutatjuk a pontos válaszokat!