Reszkessetek, emberek, jön a lefüggönyzött autó!

  • narancs.hu
  • 2014. október 25.

Film

Ilyen se volt még! A forgalmazó házhoz szállítja a filmet. Mindez Magyarországon! Mi jöhet még? Netán egy lefüggönyzött autó?

A Van valami furcsa és megmagyarázhatatlan című filmet bárki házhoz rendelheti, mielőtt a mozikba kerül. De nem DVD-n: a film készítői megépítették Magyarország első mobilmoziját, amely házhoz szállítja a filmet a nézőknek.

A  mozibuszt négy napon át naponta kétszer lehet házhoz rendelni. Egyszerre maximum hat néző, csoportonként 10 ezer forintért tekintheti meg a filmet egy csak nekik szóló, exkluzív vetítésen, külön meglepetéssel.

false


A vetítések a Valyo (Város és folyó egyesület) egyedi buszában zajlanak, amely erre az alkalomra mozivá alakult át. A mobilmozit a weboldalon lehet megrendelni a kért helyszín és egy telefonszám megadásával, Budapest területén. A mobilmozi a kért címhez lehető legközelebb keres parkolóhelyet, majd felhívják a rendelőt a pontos helyszínnel, és kezdődhet is a vetítés. A rendeléssel és a barátok beszervezésével a limitált időpontok miatt ajánlott sietni.

A film készítői úgy gondolták, az a generáció, amelynek a Van valami furcsa és megmagyarázhatatlan leginkább szól, nem feltétlenül jár moziba, de legalábbis megváltoztak a filmfogyasztási szokásai. A mobilmozi-koncepció megfordítja a szokásos formulát: nem a fiatalokat akarja a moziba csalogatni, hanem a mozit viszi el nekik.

Figyelmébe ajánljuk