Polgárpukkasztó társadalmi szatíra, AIDS-dráma, Sofia Coppola, Diane Kruger, Joaquin Phoenix és Nicole Kidman is nyertek idén Cannes-ban

  • narancs.hu
  • 2017. május 29.

Film

Véget ért a 70. Cannes-i Filmfesztivál.

Vasárnap kiosztották a 70. Cannes-i Filmfesztivál díjait.

Az Arany Pálmát Ruben Östlund The Square című filmje nyerte. A társadalmi szatíra egy elismert múzeumi kurátorról szól, aki felvilágosult gondolkodásmódja ellenére sorra olyan helyzetekbe kerül, amelyekben emberi gyengeségei, mint például önzősége, előítéletei kerülnek felszínre.

A zsűri nagydíját a francia 120 battements par minute (120 Beats Per Minute) című AIDS-dráma kapta Robin Campillo rendezésében.

Sofia Coppola lett a legjobb rendező Csábítás (The Beguiled) című kosztümös filmjével, amelyben egy lányiskola tanárai és diákjai (Elle Fanning, Kirsten Dunst, Nicole Kidman) néznek szembe azzal a kihívással, amit Colin Farrell felbukkanása jelent.

A legjobb színésznőnek Diane Krugert választották Fatih Akin Aus dem Nichts (In the Fade) című filmjében nyújtott alakításáért, amelyben egy olyan nőt játszik, akinek a férje és fia meghal terrortámadásban, és ezután saját kezébe veszi az igazságszolgáltatást.

A legjobb színész Joaquin Phoenix lett, aki Lynne Ramsay You Were Never Really Here filmjében alakít egy erkölcsös bérgyilkost.

A zsűri díját Andrej Zvjagincev kapta Loveless című drámájáért, amely egy válófélben levő házaspárról szól, akiknek eltűnik a kisfiuk.

A legjobb forgatókönyv díját a zsűri megosztotta Yorgos Lanthimos Egy szent szarvas meggyilkolása és Lynne Ramsay You Were Never Really Here-je között.

A jubileumi évforduló alkalmából Nicole Kidman különdíjat kapott.

Nicole Kidman videóüzenetben mond köszönetet.

Nicole Kidman videóüzenetben mond köszönetet.

 

Figyelmébe ajánljuk