étel, hordó

Bonnie

  • ételhordó
  • 2012. február 20.

Gasztro

Korábban Bonnie és Clyde-nak hívták ezt a belvárosi létesítményt az Irányi utca meg a Ferenciek tere sarkán, a Centrállal szemben. Úgy rémlik, akkoriban itt még csak az italozás jöhetett szóba, a konyha legfeljebb egy mikrohullámú sütőből állt. Most azonban úgy tűnik, hogy miután Clyde-dal végzett egy géppuska-sorozat, Bonnie unalmában főzőleckéket vett.

Meg talán rajzórákat, a többszintes étterem (vagy ahogyan a tulaj nevezi: "restro") falát ugyanis nagyméretű képregény borítja. A klasszikus comics természetesen egy gengsztertörténetet mesél el, miközben a szereplők az "ezer híres aranyköpésből" idéznek olykor-olykor. Például ezt: A húsevés nem döntés kérdése, hanem ösztön - Denis Leary. Mindazonáltal nem lehet egy rossz szavunk sem, a berendezés, a díszlet nemcsak igényes, de kifejezetten üdítő, pláne a megszokott pesti terepen.

A Bonnie étlapját így jellemezhetjük: kevés, de különleges. Bár hagyományos étel is akad - húsleves gazdagon, vörösboros marhapörkölt, vélhetően a turisták miatt -, úgy tűnik, fő szerepet az olyan népszerű kísérők kapnak, mint a sütőtök vagy a gesztenye. Mindjárt itt van a gesztenyekrémleves kalácskrutonnal (690 Ft), ami desszertnek is beillene. Kár, hogy a sűrűsége nem tökéletes, így formailag, vagy ha úgy tetszik, "tapintásra", leginkább a napközis menza meleg gyümölcslevesére emlékeztet. A kalácskruton meg nettó pirítósra. De azért, higgyék el, nem rossz, igaz, emlékeink szerint a gyümölcsleves sem volt az.

A sütőtökkel töltött ravioli bazsalikomos csilivel (1690 Ft) viszont tényleg csak önmagára emlékeztet. A szúrós fűszerezést remekül ellensúlyozza a töltelék édessége, és persze az sem mellékes, hogy a tésztát jól kifőzték. A sült kacsamell is remekül hasít (2490 Ft), úgy omlik a szánkban, mint sípálya lavina idején, így még jobban sajnáljuk, hogy sem a hozzáadott levendulamártás, sem a sütőtökös (!) krumplipüré nem váltja be a reményeinket. Az ún. rétes-krémes (690 Ft) annál inkább. A meleg krémesalapba tűzdelt rétestészta lapocskákról legyen elég annyi, hogy megédesítették az amúgy keserű napunkat.

Figyelmébe ajánljuk