kertész lesek

Café Maran – Siófok

  • kertész lesek
  • 2022. augusztus 17.

Gasztro

A siófoki választékot böngészve legalább tíz olyan egységet találunk, amelyik mellett ott fityeg a reggelizőhely címke is. 

„Vasárnap hajnalban a sétányon három garázdaság is történt, az egyik helyszínen az indulatokat közel negyven rendőr tudta csak megfékezni, onnan hét személyt állítottak elő.” Ez az idézet abból a tavaly nyári híradásból való, amely a siófoki Aranypart árnyoldalait kívánta bemutatni. Az idei hírekben egyelőre nem tűnik a balatoni garázdaság fellegvárának a Petőfi sétány és környéke, bár abban biztosak lehetünk, hogy az enyhülést nem az elszabadult árak okozzák. Legalábbis erre utal, hogy a vendéglátóhelyek mindenhol zsúfoltak, és nem is csak vacsoraidőben.

A siófoki választékot böngészve legalább tíz olyan egységet találunk, amelyik mellett ott fityeg a reggelizőhely címke is. Ez persze még semmire nem jogosít fel, de letagadhatatlan, hogy a „műfaj” pár éve önállósodni kezdett, és ma már nem csak a tejcsarnokokban és pékségekben, illetve a korai nyitva tartással hízelgő cukrászdákban kaphatók reggeliként értelmezhető ételek.

Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk