kertész lesek

Fehér Fregatt – Agárd

  • kertész lesek
  • 2021. július 14.

Gasztro

Az agárdi vasútállomás után a Velencei-tó megszűnik a közönséges nyári élvezetek terepe lenni.

A tavat megkerülő kerékpárút mentén a strandokat olyan látványosságok váltják fel – madárvárta, madárrezervátum, arborétum –, amelyek a forró nyári hétvégéken sokkal elviselhetőbbek, mint a vízparti tömegnyomor. Csakhogy a helyi vendéglátás épp a strandos sokaságra szakosodott, ezért meglepetés, hogy az utolsó fürdési lehetőségtől viszonylag távol (Chernel István utca 42–44.) olyan teraszos egység működik, amelynek törzsközönségét nem fáradt bringások és madárlesők alkotják, inkább a nagyszámú üdülővendég.

„2016 nyarán a Fehér Fregatt ismét megnyitotta kapuit, sok újításnak és bővítésnek köszönhetően. (…) Konyhánk elkalauzolja az idelátogatókat, az igazi otthonias marhapörkölttől egészen az újabb, modernebb, mindenféle finomsággal töltött frissensültek ízvilágába” – írják ajánlójukban, amit még azzal is kiegészítenek, hogy „a velencei-tavi érzésvilág kimaradhatatlan része a hekk és a halászlé”.

Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk

Gázlángolj még, baby!

Az inspiráció nagyjából úgy viszonyul a másoláshoz, ahogy a szeretet a kihasználáshoz. Erről tanúskodik Olivia Wilde új thrillere, tartalmilag és formailag egyaránt.

Egy fiktív háború leletei

A fiatal szobrászművész kiállításán fél tucat munka látható, amelyek több szállal kapcsolódnak korábbi alkotásaihoz. Saját bevallása szerint munkamódszerének sarokpontja, hogy a kész mű kétértelmű és nyitott, humoros és egyben ironikus is legyen, valamint reflektáljon társadalmi kérdésekre is. 

Béketurné

„A lehető leghatározottabban szólalunk fel az ártatlan polgári lakosság ellen elkövetett háborús bűnök kivizsgálása érdekében. Egyetlen elkövetett bűncselekmény sem maradhat büntetlenül” – mondta Novák Katalin New Yorkban, az ENSZ-közgyűlésen, hozzátéve, hogy jelenleg Magyarország történetének legnagyobb humanitárius akciója zajlik.

A paraván

A Parlament őszi ülésszakát megnyitó beszédében Orbán Viktor súlyosbodó gazdasági bajaink, mindenekelőtt az infláció okaként az Oroszország ellen bevezetett globális gazdasági büntetőintézkedéseket nevezte meg.