kertész lesek

Il Divo

  • kertész lesek
  • 2021. október 6.

Gasztro

A név hallatán az a 2004 óta hódító fiúcsapat ugrik be, akik nem a tinédzserlányok szívét akarják meghódítani, hanem a mamákét és a nagymamákét.

Noha az ún. crossover műfajban serénykedő négy aranytorkú minden vonatkozásban Itáliát juttatja az eszünkbe, szó sincs erről. Az Il Divót Londonban rakták össze, tagjai francia, svájci, amerikai és brit nemzetiségűek, tizenöt év alatt eladtak 28 millió lemezt, és még a repertoárjuk javát sem olasz slágerek teszik ki.

Az együttes minden bizonnyal Szegeden is nagy népszerűségnek örvend, ám az Il Divo itt nem elsősorban szívszaggató popzenét jelent. A belvárosban, egymással szemben, a Kölcsey utca 8. és 9. szám alatt kettő is van belőle. A La Vita Il Divo reggeliző-kávézó-pékség csak délután háromig van nyitva, a Trattoria Il Divo viszont azt a célt tűzte ki, hogy „megmutassák Szegednek”, hogy az olasz konyha nemcsak a pizzából és a tésztából áll, és „a betérő vendégek mélyrehatóan megismerhetik majd Olaszország tradicionális hús- és halételeinek ízeit”.

Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk

Hol az ember?

A megfilmesíthetetlen könyvek megfilmesítésének korát éljük – ezek pedig nagyrészt sci-fik. Herbert Ross Dűnéjének sokszor nekifutottak, mire Denis Villeneuve szerzői húrokat pengető két blockbustere végre a tömegek igényeit is képes volt kielégíteni; Isaac Asimov Alapítványából az Apple készített immár második évadát taposó, csillogó űroperát – a Netflix pedig az elmúlt évek egyik legnagyobb sikerű, kultikus hard sci-fijébe, Liu Ce-hszin kínai író Hugo-díjas A háromtest-triló­giá­jába vágott bele.

Nem viccelnek

  • - minek -

Poptörténeti szempontból is kerek jubileumokkal teli lesz ez az év is – novemberben lesz negyven éve, hogy megjelent a The Jesus and Mary Chain első kislemeze, a melódiát irgalmatlan sípolásba és nyavalyatörős ritmusba rejtő Upside Down.