kertész lesek

Il Divo

  • kertész lesek
  • 2021. október 6.

Gasztro

A név hallatán az a 2004 óta hódító fiúcsapat ugrik be, akik nem a tinédzserlányok szívét akarják meghódítani, hanem a mamákét és a nagymamákét.

Noha az ún. crossover műfajban serénykedő négy aranytorkú minden vonatkozásban Itáliát juttatja az eszünkbe, szó sincs erről. Az Il Divót Londonban rakták össze, tagjai francia, svájci, amerikai és brit nemzetiségűek, tizenöt év alatt eladtak 28 millió lemezt, és még a repertoárjuk javát sem olasz slágerek teszik ki.

Az együttes minden bizonnyal Szegeden is nagy népszerűségnek örvend, ám az Il Divo itt nem elsősorban szívszaggató popzenét jelent. A belvárosban, egymással szemben, a Kölcsey utca 8. és 9. szám alatt kettő is van belőle. A La Vita Il Divo reggeliző-kávézó-pékség csak délután háromig van nyitva, a Trattoria Il Divo viszont azt a célt tűzte ki, hogy „megmutassák Szegednek”, hogy az olasz konyha nemcsak a pizzából és a tésztából áll, és „a betérő vendégek mélyrehatóan megismerhetik majd Olaszország tradicionális hús- és halételeinek ízeit”.

Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk