étel, kihordó

Oriental Bar  

  • ételhordó
  • 2021.03.10 20:55

Gasztro

Ha abból indulunk ki, hogy egy indiai étteremből nem hiányozhat a Krisna-szobor, a kínaiból meg a lampion, nem nagyon kellene megerőltetnünk a fantáziánkat az „egyiptomi étterem” hallatán.

De ki hallott valaha egyiptomi étteremről? És ha igen, van-e köze a fáraókhoz, a krokodil- és kutyafejűekhez, ismerik-e a piramis szeletet… Vagy csak egy átlagos keleti büfét képzeljünk el, amely így akar feltűnést kelteni? Nos, az igazság valahol a kettő között van, legalábbis ami a Ráday utca 39. alatt található Orientalt illeti. Noha elnevezésében ott van, hogy „bar”, a továbbiakban már gyorsétteremként határozza meg önmagát, bár ne gondoljon senki az alutálcás, régi önkiszolgálókra. De a gyorsbüfékre sem, hiszen az étlap sokkal változatosabb a kebab/falafel/pita/sült krumpli választéknál.

Ha nem lenne korlátozás és kijárási tilalom, egészen biztos, hogy a teraszon ücsörögve figyelhettük volna a gyorsaság és színvonal közötti nem sok jóval kecsegtető összefüggéseket, így viszont legfeljebb azt méricskélhettük, hogy időben jön-e a futár.

Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap. Nézzen be hozzánk minden nap: hírszolgáltatásunk ingyenesen hozzáférhető. Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk

Lehet, hogy végleg leáldozott a Golden Globe-nak

  • Gábor Áron

Korrupció, bennfentesség, rasszizmus és szexizmus – a Golden Globe-ot odaítélő szervezetet érő vádak miatt úgy néz ki, jövőre elmarad a díjátadó tévés közvetítése, ezzel pedig maga a díj is eltűnhet a süllyesztőben.