étel, kihordó

Oriental Bar  

  • ételhordó
  • 2021. március 10.

Gasztro

Ha abból indulunk ki, hogy egy indiai étteremből nem hiányozhat a Krisna-szobor, a kínaiból meg a lampion, nem nagyon kellene megerőltetnünk a fantáziánkat az „egyiptomi étterem” hallatán.

De ki hallott valaha egyiptomi étteremről? És ha igen, van-e köze a fáraókhoz, a krokodil- és kutyafejűekhez, ismerik-e a piramis szeletet… Vagy csak egy átlagos keleti büfét képzeljünk el, amely így akar feltűnést kelteni? Nos, az igazság valahol a kettő között van, legalábbis ami a Ráday utca 39. alatt található Orientalt illeti. Noha elnevezésében ott van, hogy „bar”, a továbbiakban már gyorsétteremként határozza meg önmagát, bár ne gondoljon senki az alutálcás, régi önkiszolgálókra. De a gyorsbüfékre sem, hiszen az étlap sokkal változatosabb a kebab/falafel/pita/sült krumpli választéknál.

Ha nem lenne korlátozás és kijárási tilalom, egészen biztos, hogy a teraszon ücsörögve figyelhettük volna a gyorsaság és színvonal közötti nem sok jóval kecsegtető összefüggéseket, így viszont legfeljebb azt méricskélhettük, hogy időben jön-e a futár.

A cikk további része csak előfizetőink számára elérhető.
Ha szeretné elolvasni, legyen ön is a Magyar Narancs előfizetője, vagy ha már előfizetett, jelentkezzen be!

Figyelmébe ajánljuk