étel, hordó

Polo Pub

  • ételhordó
  • 2022. november 23.

Gasztro

Étteremkritika

2010 júniusában az árvíz miatt kerültünk a Batthyány utca és a Gyorskocsi utca sarkán lévő Polo Pub teraszára, mely a járdán, parkoló autók ölelésében helyezkedett el. „Úgy tűnik, a Polóban az íres-neves beharangozó csupán a sznobok miatti kötelező kör, ennél sokkal fontosabb a konyha, ahol szó sincs a pubokra jellemző grillekről, ropikról, mivel a szerény, de jól kitalált házi koszt dominál – szezonhoz illőn” – írtuk tizenkét éve, különösen azon ámuldozva, hogy épp a spárgának volt szezonja, s abból a séf valóban a maximumot hozta ki. És a spárgás fogásoknak köszönhetően inkább kellemes helyként őriztük meg emlékezetünkben a Polót – a ránk zúduló kipufogógázok ellenére is. Minden­esetre némi nosztalgia is közrejátszott abban, hogy egy novemberi nyirkos délutánon elérkezettnek lássuk az időt a második körre, immár odabent.

A sötétbarna faburkolat dominanciájának köszönhetően valóban a „pub” a legmegfelelőbb szó, ami eszünkbe jut. Természetesen Guinnesst is csapolnak (1850 Ft/5 dl) mások mellett, de az ételvonalon továbbra is a hazai ízek dominálnak. Ennek első ékes bizonyítéka a kolbászos bableves csészében (1250 Ft), amely bravúros nyitánynak mondható. Mivel novemberben legfeljebb a sütőtöknek áll a zászló, nem lepődünk meg, hogy szezonális szolgáltatás jelenleg nincs. Van helyette pacal, körömpörkölt, töltött káposzta és még számos téli fogás, a kissé húzós, 4100 forintos egységáron. (Persze vannak olcsóbb meg drágább ételek is, de a 4100 forint a legjellemzőbb, legyen az lecsó, kacsacomb, brassói.)

Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk