chili&vanília

Rumos szilva  

Gasztro

Fűszeres, rumos sült szilva

Konyhai bűvész­trükk a javából: minimális munka, lehengerlő végeredmény. Meg persze a látvány! A szilva a sütés során mélybíbor színű, szirupos lesz, az ember megbabonázva nézi. Például a következők mellé nagyon finom: császármorzsa, joghurt, zabkása, vanília- vagy pisztáciafagylalt, tejberizs, tejbegríz, bármilyen piskótaszerű sütemény, palacsinta; vagy sós ételekben: salátákra pár szem (kéksajttal, pármai sonkával), kacsasülttel, vaddal (ez esetben kell mellé valamilyen kesernyés zöld zöldség, ami ellensúlyozza a gyümölcs édességét). Érik a szilva, sorra lehet sütni, főzni a kedvenceket – a befőzésről nem is beszélve. Ez a fűszeres, rumos sült szilva feltétlenül kapjon helyet a szilvaszezonban, nagy sikerre számíthat!

Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk

Fideszes nagymenőknek is feladhatja a leckét a választókerületek átvariálása

Egy miniszter, egy miniszterhelyettes, valamint a kormányszóvivő számára is új feladat lesz megnyernie a körzetét Pest megyében, amennyiben jelöltek lesznek 2026-ban is. Az pedig egyáltalán nem biztos, hogy az ellenzéket akkora csapás érheti, mint elsőre látszik. Megvizsgáltuk a fővárostól északra eső, a Fidesz által átrajzolni tervezett választókerületek helyzetét.