Konyhai bűvésztrükk a javából: minimális munka, lehengerlő végeredmény. Meg persze a látvány! A szilva a sütés során mélybíbor színű, szirupos lesz, az ember megbabonázva nézi. Például a következők mellé nagyon finom: császármorzsa, joghurt, zabkása, vanília- vagy pisztáciafagylalt, tejberizs, tejbegríz, bármilyen piskótaszerű sütemény, palacsinta; vagy sós ételekben: salátákra pár szem (kéksajttal, pármai sonkával), kacsasülttel, vaddal (ez esetben kell mellé valamilyen kesernyés zöld zöldség, ami ellensúlyozza a gyümölcs édességét). Érik a szilva, sorra lehet sütni, főzni a kedvenceket – a befőzésről nem is beszélve. Ez a fűszeres, rumos sült szilva feltétlenül kapjon helyet a szilvaszezonban, nagy sikerre számíthat!
Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!