chili&vanília

Rumos szilva  

Gasztro

Fűszeres, rumos sült szilva

Konyhai bűvész­trükk a javából: minimális munka, lehengerlő végeredmény. Meg persze a látvány! A szilva a sütés során mélybíbor színű, szirupos lesz, az ember megbabonázva nézi. Például a következők mellé nagyon finom: császármorzsa, joghurt, zabkása, vanília- vagy pisztáciafagylalt, tejberizs, tejbegríz, bármilyen piskótaszerű sütemény, palacsinta; vagy sós ételekben: salátákra pár szem (kéksajttal, pármai sonkával), kacsasülttel, vaddal (ez esetben kell mellé valamilyen kesernyés zöld zöldség, ami ellensúlyozza a gyümölcs édességét). Érik a szilva, sorra lehet sütni, főzni a kedvenceket – a befőzésről nem is beszélve. Ez a fűszeres, rumos sült szilva feltétlenül kapjon helyet a szilvaszezonban, nagy sikerre számíthat!

A cikk további része csak előfizetőink számára elérhető.
Soha nem volt nagyobb szükség önre! A sajtó az olvasókért szabad, és fennmaradásunk előfizetőink nélkül nem lehetséges. Legyen előfizetőnk, tegyen egy próbát velünk és támogassa a demokratikus és liberális Magyarország ügyét!

Neked ajánljuk

Mesterségvizsga

Egyesek szerint az olyan magasröptű dolgokhoz, mint az alkotás – legyen az dalszerzés, írás, vagy jelen esetben: színészet –, kell valami velünk született, romantikus adottság, amelyet jobb híján tehetségnek nevezünk.

Elmondom hát mindenkinek

  • - ts -

Podhradská Lea filmje magánközlemény. Valamikor régen elveszett a testvére. Huszonhét évvel az eltűnése után Podhradská Lea fogta a kameráját és felkerekedett, hogy majd ő megkeresi.

Nem oda, Verona!

  • - turcsányi -

Valahol a 19. század közepén, közelebbről 1854-ben járunk – évtizedekre tehát az államalapítástól –, Washington területén.

Nagyon fáj

  • Molnár T. Eszter

Amióta először eltáncolta egy kőkori vadász, ahogy a társát agyontaposta a sebzett mamut, a fájdalom a táncművészet egyik legfontosabb toposza.