chili&vanília

Nyár vége, ősz eleje

Gasztro

Tojásos-lecsós padlizsánpástétom

Mindig kell, hogy legyenek jó krémek az ember tarsolyában! Gyors ven­dég­várónak, gye­rek­ízlésnek megfelelő, azonnal a hűtőből előkapható mentőövnek, szendvicsekbe, uzsonnákra, szépen tálalva (például habzsákból adagolva, vagy kosárkákba, uborkába töltve), akár villantós falatkáknak. Az olajos halak például nagyszerű kamrakincsek ilyen célra, az ember botmixerrel összekever egy-két doboz makrélát vagy szardíniát némi natúr krémsajttal, citromhéjjal és tormával, és máris kész a pazar kence. Vannak persze a klasszikusok: körözött, zsidó tojás, zöldfűszeres, juhtúrós krémek, na meg az örök közönségkedvenc, a padlizsánkrém (Erdélyben vinetta). Alább egy másikfajta elkészítési módja a padlizsánnak, lecsósan, tojásosan, fogyasztható magában vagy pirítóson.

Tojásos-lecsós padlizsánpástétom

A cikk további része csak előfizetőink számára elérhető.
Soha nem volt nagyobb szükség önre! A sajtó az olvasókért szabad, és fennmaradásunk előfizetőink nélkül nem lehetséges. Legyen előfizetőnk, tegyen egy próbát velünk és támogassa a demokratikus és liberális Magyarország ügyét!

Neked ajánljuk

Mesterségvizsga

Egyesek szerint az olyan magasröptű dolgokhoz, mint az alkotás – legyen az dalszerzés, írás, vagy jelen esetben: színészet –, kell valami velünk született, romantikus adottság, amelyet jobb híján tehetségnek nevezünk.

Elmondom hát mindenkinek

  • - ts -

Podhradská Lea filmje magánközlemény. Valamikor régen elveszett a testvére. Huszonhét évvel az eltűnése után Podhradská Lea fogta a kameráját és felkerekedett, hogy majd ő megkeresi.

Nem oda, Verona!

  • - turcsányi -

Valahol a 19. század közepén, közelebbről 1854-ben járunk – évtizedekre tehát az államalapítástól –, Washington területén.

Nagyon fáj

  • Molnár T. Eszter

Amióta először eltáncolta egy kőkori vadász, ahogy a társát agyontaposta a sebzett mamut, a fájdalom a táncművészet egyik legfontosabb toposza.