chili&vanília

Nyár vége, ősz eleje

Gasztro

Tojásos-lecsós padlizsánpástétom

Mindig kell, hogy legyenek jó krémek az ember tarsolyában! Gyors ven­dég­várónak, gye­rek­ízlésnek megfelelő, azonnal a hűtőből előkapható mentőövnek, szendvicsekbe, uzsonnákra, szépen tálalva (például habzsákból adagolva, vagy kosárkákba, uborkába töltve), akár villantós falatkáknak. Az olajos halak például nagyszerű kamrakincsek ilyen célra, az ember botmixerrel összekever egy-két doboz makrélát vagy szardíniát némi natúr krémsajttal, citromhéjjal és tormával, és máris kész a pazar kence. Vannak persze a klasszikusok: körözött, zsidó tojás, zöldfűszeres, juhtúrós krémek, na meg az örök közönségkedvenc, a padlizsánkrém (Erdélyben vinetta). Alább egy másikfajta elkészítési módja a padlizsánnak, lecsósan, tojásosan, fogyasztható magában vagy pirítóson.

Tojásos-lecsós padlizsánpástétom

A cikk további része csak előfizetőink számára elérhető.
Ha szeretné elolvasni, legyen ön is a Magyar Narancs előfizetője, vagy ha már előfizetett, jelentkezzen be!

Neked ajánljuk

Elhunyt Ferenc pápa

  • Narancs.hu/MTI

Februárban került kórházba, azóta gyengélkedett. Vasárnap még áldást osztott a Szent Péter téren. 88 éves volt.