Mindig kell, hogy legyenek jó krémek az ember tarsolyában! Gyors vendégvárónak, gyerekízlésnek megfelelő, azonnal a hűtőből előkapható mentőövnek, szendvicsekbe, uzsonnákra, szépen tálalva (például habzsákból adagolva, vagy kosárkákba, uborkába töltve), akár villantós falatkáknak. Az olajos halak például nagyszerű kamrakincsek ilyen célra, az ember botmixerrel összekever egy-két doboz makrélát vagy szardíniát némi natúr krémsajttal, citromhéjjal és tormával, és máris kész a pazar kence. Vannak persze a klasszikusok: körözött, zsidó tojás, zöldfűszeres, juhtúrós krémek, na meg az örök közönségkedvenc, a padlizsánkrém (Erdélyben vinetta). Alább egy másikfajta elkészítési módja a padlizsánnak, lecsósan, tojásosan, fogyasztható magában vagy pirítóson.
Tojásos-lecsós padlizsánpástétom
Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!