chili&vanília

Nyár vége, ősz eleje

Gasztro

Tojásos-lecsós padlizsánpástétom

Mindig kell, hogy legyenek jó krémek az ember tarsolyában! Gyors ven­dég­várónak, gye­rek­ízlésnek megfelelő, azonnal a hűtőből előkapható mentőövnek, szendvicsekbe, uzsonnákra, szépen tálalva (például habzsákból adagolva, vagy kosárkákba, uborkába töltve), akár villantós falatkáknak. Az olajos halak például nagyszerű kamrakincsek ilyen célra, az ember botmixerrel összekever egy-két doboz makrélát vagy szardíniát némi natúr krémsajttal, citromhéjjal és tormával, és máris kész a pazar kence. Vannak persze a klasszikusok: körözött, zsidó tojás, zöldfűszeres, juhtúrós krémek, na meg az örök közönségkedvenc, a padlizsánkrém (Erdélyben vinetta). Alább egy másikfajta elkészítési módja a padlizsánnak, lecsósan, tojásosan, fogyasztható magában vagy pirítóson.

Tojásos-lecsós padlizsánpástétom

A cikk további része csak előfizetőink számára elérhető.
Soha nem volt nagyobb szükség önre! A sajtó az olvasókért szabad, és fennmaradásunk előfizetőink nélkül nem lehetséges. Legyen előfizetőnk, tegyen egy próbát velünk és támogassa a demokratikus és liberális Magyarország ügyét!

Neked ajánljuk

BKV: csak semmi pánik, lesz fizetés!

A cég megbízott vezérigazgatója belső körlevélben igyekszik nyugtatni a cég dolgozóit, hogy mindenki megkapja a fizetését júniusban. A szakszervezetek megkezdték az egyeztetéseket arról, milyen eszközökkel éljenek, ha ellehetetlenül a BKV és többi fővárosi szolgáltató cég működése.

A képekbe dermedt vágy

Az Aspekt című feminista folyóirat társ­alapítója, Anna Daučíková (1950) meghatározó alakja a szlovák és a cseh feminista és queer művészetnek és a kilencvenes évektől a nemzetközi szcénának is.

Emberarcú

Volt egy történelmi pillanat ’56 után, amikor úgy tűnt: a szögesdrótot ha átszakítani nem lehet ugyan, azért átbújni alatta még sikerülhet.