410 benzinkutat vett a Mol Lengyelországban

  • narancs.hu
  • 2022. november 30.

Gazdaság

Eközben itthon saját töltőállomásain előfordul „átmeneti termékhiány”.

A Mol sikeresen lezárta a PKN Orlennel és a Grupa Lotos-szal kötött megállapodást, ezzel több mint 410 lengyelországi töltőállomást vásárolt a 2022. január 12-én tett bejelentéseknek megfelelően – közölte a Mol szerdán a Budapesti Értéktőzsde honlapján.

A tájékoztatás szerint a megállapodás szerinti teljes vételár 610 millió dollár, amely 464 millió dollár készpénz ellenértékből, valamint 146 millió dollár pénzügyi lízinggel kapcsolatos kötelezettségből áll.

A megállapodás szerinti vételárat a szokásos módosító tételek befolyásolják – közölte a vállalat.

A Mol részvényeivel a Budapesti Értéktőzsde prémium kategóriájában kereskednek, a papír árfolyama szerdán kora délután 2840 forint körül alakult, az olajipari részvény 2300 forint és 3170 forint közötti árfolyamon forgott az elmúlt egy évben. 

A lengyelországi vásárlással nyilván nem függ össze, hogy míg két hete csak a Mol által ellátott kis benzinkutakon fogyott el a benzin vagy a gázolaj, ez mostanra a Mol töltőállomásain is előfordul.

A 24.hu hétfőn arról számolt be, hogy a fővárosban és vidéken is megesett, hogy elfogyott a 95-ös benzin vagy a dízel, a cég szerint ez minden ötödik Mol-kútra jellemző volt az utóbbi napokban. A hivatalos tájékoztatás úgy szól, ez jellemzően pár óráig fennálló termékhiány volt, amely a kúthálózat 20 százalékát érintette. Ennek az is lehetett az oka, hogy másfélszer akkora most a kereslet, mint egy évvel ezelőtt volt. Az Ásványolaj Szövetség szerint amíg a 480 forintos, rögzített ár él, ehhez a helyzethez hozzá kell szokniuk az autósoknak. 

A 24.hu írása hivatkozik a Fideszre is.

A kormánypárt szerint nincs benzinhiány, az csak akkor fordulna elő, ha a „dollárbaloldal” kormányozna. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk