Általános boltzár lehet december 24-én

  • narancs.hu
  • 2023. november 13.

Gazdaság

Megy a lobbi ezerrel.

Általános boltzárat kezdeményezett december 24-ére

az Egyenlő.hu "keresztény-szociális" szakszervezet – derült ki a Blikk által Bubenkó Csabával a szervezet elnökével készített rövid beszélgetésből. Ez az a szervezet, amely kezdeményezésére a Lidl már bejelentette, hogy a bolthálózat mind a 200 magyarországi üzlete zárva tart majd december 24-én.

Bubenkó elmondta, levelet írtak Nagy Márton miniszternek, aki azt javasolta, terjesszék a tervet a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fóruma elé. Ebben a testületben tárgyalnak munkaügyi kérdésekről a kereskedők, a munkavállalók és a kormányzat képviselői például a minimálbérről is.

Az is kiderült, hogy a kormányzat is foglalkozhat az üggyel.

Úgy tudom, a nagyobb kereskedelmi láncok nem zárkóznak el, de szeretnének valami garanciát arra, hogy egységesen nem nyitnak majd ki az üzletek.

A kormányzat tud a felvetésről, már csak az a kérdés, hogy a kereskedelem képviselői egyezségre tudnak-e jutni. Akkor pedig már a mostani karácsonyra be lehet vezetni a változást" – mondta.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk