Felszámolják a Dunaferr utódcégét

  • narancs.hu
  • 2024. október 1.

Gazdaság

Nagy Márton korábban megmentési folyamatként beszélt a cég indiai kézre játszásáról.

Tartozás miatt felszámolást indítottak Magyarország legnagyobb acélipari vállalatával – az egykori Dunaferr utódcégével – a Liberty Steel tulajdonában álló Dunarolling Dunai Vasművel - szemben - írja a Portfolio.

A dunaújvárosi vasmű utódcégeit energiával ellátó szintén felszámolás alatt álló ISD Power  kedden jelentette be, hogy mivel az indiai Liberty Steel tulajdonában álló gyár az elmúlt egy évben jelentős tartozást halmozott fel, kezdeményezik a felszámolási eljárást.

Az akkor épp csőd szélén álló, felszámolt Dunaferr tavaly októberben került a Liberty Steelhez. Ez a transzfer már százmilliárdos veszteséget jelentett, de akkor Nagy Márton minisztériuma megmentési folyamatként beszélt erről büszkén, és 4000 munkahely megmentéséről beszéltek. Ehhez képest az indiai vezetés azonnal megindította a leépítést úgy, hogy a cég két leányvállalata idén augusztusra olyan szinten vált fizetésképtelenné, hogy NAV-végrehajtás indult ellenünk, nem tudták kifizetni a dolgozói béreket. Az igazgatóságnál akkor több százan tüntettek. Szeptemberre a korábban nyolc-kilencezer, de még öt éve is mintegy ötezer embert foglalkoztató gyár teljesen kiürült.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódásról és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyen nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazságot. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk