Ingyen mehetnek Hernádi esztergomi luxusszállódájának vendégei az önkormányzat élményfürdőjébe

  • narancs.hu
  • 2021. június 27.

Gazdaság

A város polgármestere Hernádi Ádám, a Mol-vezér unokaöccse. 

Július 1-jén nyit meg a Hernádi Zsolt Mol-vezér cégének érdekeltségébe tartozó Grand Hotel Esztergom. „Szállodánk szomszédságában áll a közkedvelt esztergomi Aquasziget Élményfürdő. A fürdő fedett élmény részlegéből, kültéri strandból valamint welness és beauty szekcióból áll. Szállóvendégeinknek INGYENES a belépés” – olvasható a szálloda oldalán, amit az Mfor szúrt ki. 

Érdekesség, hogy a fürdő üzemeltetésére új céget alapított az esztergomi önkormányzat júniusban Gran Spa & Sport Kft. néven. A város fideszes polgármesterét Hernádi Ádámnak hívják, aki történetesen Hernádi Zsolt unokaöccse. Az új cég felügyelőbizottságában helyet kapott Ligeti András polgármesteri kabinetfőnök és Heckel Zoltán fideszes önkormányzati képviselő is. Összességében sokat spórolhatnak a Grand Hotel vendégei, mert a felnőtt napijegy 3600 forint, a családi jegy pedig két felnőtt és egy gyerek esetében 7000 forint. 

A gazdsági lap írta meg korábban, hogy a luxusszálloda építési költségeinek jelentős részét a Miniszterelnöki Kabinetiroda felügyelete alá tartozó Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) által a Kisfaludy-pályázatokon kiosztott, vissza nem téritendő milliárdok fedezték. A 2,8 milliárdos támogatást a Solva Property Ingatlanfejlesztő és Hasznosító Kft. kapta az MTÜ-től, ami a Solva Magántőkealap tulajdonában van, amit pedig a Gran Private Equilty Zrt. magántőkealap kezel. Utóbbi Hernádi Zsolt többségi érdekeltsége: a cég tavaly 310 millió forintos forgalom mellett 149 millió forintos nyereséggel zárt, amit a tulajdonosoknak osztalék formájában ki is fizetnek.

Kedves Olvasónk!

Üdvözöljük a Magyar Narancs híroldalán.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk