Kínai autógyár érkezik Szegedre, turisztikai központ lenne Makó

  • narancs.hu
  • 2023. december 21.

Gazdaság

Lázár János egy rádióinterjúban villantotta fel a két városban tervezett beruházásokat, Hódmezővásárhelyért aggódik.

Gigantikus beruházásokat ígért 2024-re Lázár János a vásárhelyi Rádió 7 Közös Nevező című műsorának adott interjúban - írja a Promenad24. A beruházási miniszter konkrétan „a magyar gazdaságtörténet egyik legnagyobb beruházásának” nevezte a szegedit, ahova ha minden a tervek szerint halad, akkora  BYD kínai elektromosautó-gyár érkezhet.

Makóról azt mondta,  elkészült a Hagymatikum 12 milliárd forintos új szárnya, megkezdődött a műszaki átadás, hamarosan indul a fürdő beüzemelése, amivel turisztikai központtá változhat szerinte a város, jövő decemberben már a kínai csomagológyár is gyártana a településen.

A miniszter természetesen Hódmezővásárhelyért aggódik főleg, ugyanis szerinte  „járhatatlan és sehová nem vezet az az út”, amire a helyiek 2019-ben léptek. „Az a veszély fenyeget, hogy ha ez a helyzet marad a városban, ami most van, akkor Makó és Szeged között sajnos eljelentéktelenedhet Hódmezővásárhely” – fogalmazott, odarúgva egyet a jelenleg is ott polgármesterkedő Márki-Zay Péter felé.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Szabadon engedték Ilaria Salist

  • narancs.hu

Hazamehet Ilaria Salis, akit azért tartóztattak le és helyeztek előzetes letartóztatásba, mert a vád szerint utcai támadásokban vett részt Budapesten.

Sok a Vitézy és sok a bizonytalanság

  • narancs.hu

Öt órakor derül ki, hány érvényes szavazat lett érvénytelennek nyilvánítva a június 9-ei főpolgármester-választáson, ám ez sem ad majd feltétlenül megnyugtató eredményt.