Mészáros 12 milliárd forint osztalékot vesz ki a Mészáros és Mészáros Kft-ből
00584308_top_story_lead.jpeg

Mészáros 12 milliárd forint osztalékot vesz ki a Mészáros és Mészáros Kft-ből

  • narancs.hu
  • 2020. június 3.

Gazdaság

Mészáros cégének beszámolójából ki lehet olvasni, milyen fejlesztésekre készül a kormány.

2018-ban még csak 5 milliárd forintos nyeresége volt a Mészáros és Mészáros Kft-nek, 2019-ben viszont már 11,85 milliárdot termelt a cég, ezt pedig mind ki is vették a cégből a tulajdonosok, írja a hvg.hu a társaság beszámolója alapján.

Szerencséje van Mészáros Lőrinc cégének, mert valamiért náluk csökkent  az eladott áruk beszerzési értéke, kisebb arányban nőtt a személyi jellegű költségek állománya, miközben az építőipar tavaly a a munkaerő- és az anyagköltségek drágulásától szenvedett.

Tavaly kevesebb volt az út- és vasútépítési munka, de nőtt a közmű és a vízépítés- mélyépítés aránya a megrendeléseken belül.

Ami jövőt illeti, arra számítanak, tovább erősödik a közmű, a vízépítés és mélyépítés, valamint az atomenergia területén a tevékenysége a társaságnak, és megjelent egy új ágazat: a környezetvédelemmel kapcsolatos tevékenység”. Valamint „2021 évtől számítunk a Budapest–Belgrád vasútpálya felújítás megvalósulásával, amelyre jelentős saját és alvállalkozói kapacitással készülünk”.

Hamar lecsapódik tehát Mészárosnál, hogy Orbán bejelentette zöldfordulatát, ahogyan a paksi bővítésből is bőven jut majd a cégnek.

A cég 496 millió forintot fizetett látvány-csapatsport támogatásra.

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?