Mészáros 12 milliárd forint osztalékot vesz ki a Mészáros és Mészáros Kft-ből
00584308_top_story_lead.jpeg

Mészáros 12 milliárd forint osztalékot vesz ki a Mészáros és Mészáros Kft-ből

  • narancs.hu
  • 2020. június 3.

Gazdaság

Mészáros cégének beszámolójából ki lehet olvasni, milyen fejlesztésekre készül a kormány.

2018-ban még csak 5 milliárd forintos nyeresége volt a Mészáros és Mészáros Kft-nek, 2019-ben viszont már 11,85 milliárdot termelt a cég, ezt pedig mind ki is vették a cégből a tulajdonosok, írja a hvg.hu a társaság beszámolója alapján.

Szerencséje van Mészáros Lőrinc cégének, mert valamiért náluk csökkent  az eladott áruk beszerzési értéke, kisebb arányban nőtt a személyi jellegű költségek állománya, miközben az építőipar tavaly a a munkaerő- és az anyagköltségek drágulásától szenvedett.

Tavaly kevesebb volt az út- és vasútépítési munka, de nőtt a közmű és a vízépítés- mélyépítés aránya a megrendeléseken belül.

Ami jövőt illeti, arra számítanak, tovább erősödik a közmű, a vízépítés és mélyépítés, valamint az atomenergia területén a tevékenysége a társaságnak, és megjelent egy új ágazat: a környezetvédelemmel kapcsolatos tevékenység”. Valamint „2021 évtől számítunk a Budapest–Belgrád vasútpálya felújítás megvalósulásával, amelyre jelentős saját és alvállalkozói kapacitással készülünk”.

Hamar lecsapódik tehát Mészárosnál, hogy Orbán bejelentette zöldfordulatát, ahogyan a paksi bővítésből is bőven jut majd a cégnek.

A cég 496 millió forintot fizetett látvány-csapatsport támogatásra.

Figyelmébe ajánljuk

Önarckép feketével

  • - turcsányi -

Ha van igazság a földön, Bert Schneiderből hétcsillagos hollywoodi aranyifjú válik. Egy léha, semmirekellő alak a sztárjelöltek örökké vidám, szőke és bikinis karéjában, a nyitott tetejű sport Mercije oldalának támaszkodva, golfhoz öltözve néz el a távolba, s számolja Los Angeles mindig felhőtlen egén az angyalokat.

Kiszámolós

Ha Ed Sheerannek van harminc kamionja, hat pengető alakú óriáskivetítője, öt saját fejlesztésű looper pedálja a forgószínpad öt különböző pontján, és 135 percet játszik – saját állítása szerint – nagyjából 70 ezer embernek, akkor hány keringős lüktetésű balladát játszhat el?

Az egyedüli boldogság

  • Balogh Magdolna

A dán írónő (1917–1976) bő öt évtizeddel ezelőtt befejezett, 1967 és 1971 között írt ön­életrajzi trilógiája azt az utat mutatja meg, ahogyan egy szegény sorsú, munkáskörnyezetben felnőtt lányból ismert és népszerű, számos díjjal kitüntetett szerző válik.

Térerő

A modern nagyváros az ipari forradalom következménye; a korábbiaktól gyökeresen eltérő termelési struktúra nyomán alakult ki az a térszövet, amelyben az európai civilizáció máig élni, bár lassan inkább csak túlélni próbál.

A vasutasok kérték

Talán Stephenson óta nem fordult elő, hogy egy működő vasúttársaság arra biztatta volna utasait, hogy ne vegyék igénybe a szolgáltatásait.

Magyar western fűnyíróval

Ha azt mondom, vásári bábjáték, azt mondod, Vitéz László. És persze Kemény Henrik. A műfaj magyarországi történetének meghatározó alakjai máig ott állnak minden, e hagyományt követő előadás mögött.

Veszélyes álmok

  • Eörsi Mátyás

Mire gondol az olvasó, ha azt hallja: „Zöld, biztonságos, versenyképes”? Vagy ezt: „Helyreállítás, erő és a hovatartozás érzése”? Esetleg ezt: „Együtt. Ellen­álló. Európa.”?