Több mint 1 milliárdos tendert húzott be Mészáros öccse is

  • narancs.hu
  • 2020. január 6.

Gazdaság

A királyréti és a kemencei kisvasutak felújításából szedheti meg magát egyik cége.

Nettó 1 milliárd 105 millió forintért Mészáros Lőrinc öccsének, Mészáros Jánosnak a cége, a Híd-Tám Kft. újítja fel a Királyréti Állami Erdei Vasút Kismaros-Királyrét és a Kemencei Erdei Múzeumvasút Kemence-Feketevölgyi panzió közötti szakaszait – írja a 24.hu a birtokába jutott szerződés alapján.

A cég az Ipoly Erdő Zrt.-vel kötött szerződést, amely 10 százalékos, azaz 115 millió forintos pótkeretet tartalmaz, így a teljes kivitelezési díj elérheti az 1 milliárd 265 millió forintot.

A kisvasutas szerződéssel együtt Mészáros János a lap számításai szerint tavaly több mint 8,9 milliárd forintnyi állami megrendeléshez jutott közbeszerzéseken.

A herceghalmi Híd-Tám Kft.-t 2016 márciusában vette meg az üzletember, a cég pedig 2018-ban már több mint 5,8 milliárdos bevétel mellett több mint 221 millió forint hasznot termelt, de nem ez az egyetlen vállalkozása, amely jól szerepel közbeszerzéseken.

Figyelmébe ajánljuk

Szól a jazz

Az ún. közrádió, amelyet egy ideje inkább állami rádiónak esik jól nevezni, új csatornát indított. Óvatos szerszámsuhintgatás ez, egyelőre kísérleti adást sugároznak csupán, és a hamarosan induló „rendes” műsorfolyam is online lesz elérhető, a hagyományos éterbe egyelőre nem küldik a projektet.

Fülsiketítő hallgatás

„Csalódott volt, amikor a parlamentben a képviselők szó nélkül mentek el ön mellett?” – kérdezte az RTL riportere múlt heti interjújában Karsai Dánieltől. A gyógyíthatatlan ALS-betegséggel küzdő alkotmányjogász azokban a napokban tért haza a kórházból, ahová tüdőgyulladással szállították, épp a születésnapján.