Mészáros Lőrinc részvételével megalakult a Magyar Biztosítóholding

  • narancs.hu
  • 2023. február 7.

Gazdaság

A céget Felcsúton jegyezték be.

A Hungarikum Biztosítási Alkusz Zrt. közvetlen tulajdonlásával, Keszthelyi Erik 51 százalékos és Mészáros Lőrinc 49 százalékos tulajdonosi részvételével létrejött a Magyar Biztosítóholding Zrt. – írja az Opten cégadatbázisára hivatkozva a Telex. A lap szerint a tulajdonosi szerkezetnek elsődlegesen jogi oka lehet. A cég indulótőkéje 5 millió forint.

A cégről hivatalosan egyelőre nem lehet semmit tudni. A minta a Magyar Bankholding lehet, amit azért hoztak létre, hogy az állam és a jobboldalhoz közeli üzletemberek bankjai „összetolják az érdekeltségeiket” és a nemzetközi piac felé is nyissanak. Ezt 2020-ban nemzetstratégiai jelentőségűvé emelte Orbán Viktor, 2022-ben az MKB és a Budapest Bank egyesülését a jegybank is jóváhagyta.

A Biztosítóholdingnak nehezebb dolga lesz, mert ha a NER-es érdekeltségek együttműködnek, akkor sem teszik ki a magyar biztosítópiac jelentős részét.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk