Orbán angoltanára lehet a kötelező nyelvvizsga nagy nyertese
DSZZS20170508008_top_story_lead.jpg

Orbán angoltanára lehet a kötelező nyelvvizsga nagy nyertese

  • narancs.hu
  • 2019. június 6.

Gazdaság

Pont akkor alapított oktatásszervező céget, mikor kiderült: 90 milliárdot költ az állam nyelvtanfolyamokra.

Jövőre már csak az mehet egyetemre, akinek van legalább egy nyelvvizsgája. Mikor erről döntött a kormány, arról is határoztak: évi 90 milliárd forintot különítenek el arra, hogy a gimnazisták ingyenes nyelvtanfolyamokon vehessenek részt külföldön.

Ezzel egy időben alapított nemzetközi oktatásszervező céget Sikó Anna Mária és Gansperger Gyula, írja a HVG. Az Education Europe Group Kft tulajdonosai pedig nem akárkik. Sikó korábban nyelviskolákat irányított, és magát Orbán Viktort is tanította. Dolgozott a Fideszt segítő Széll Kálmán Alapítványban, majd a Fidesz kormányra kerülése után ausztráliai nagykövet lett – diplomáciai tapasztalat nélkül. Sikó ma már oslói nagykövet: akkor került Norvégiába, mikor Jeszenszky Géza elsősorban a Norvég Alap elleni teljesen indokolatlan magyar kormányzati támadás miatt – lemondott nagyköveti megbízatásáról.

Gansperger Gyula is régi ismerős: ő ott bábáskodott a Fidesz alapításánál: Simicska Lajossal együtt rakta le a párt gazdasági alapjait. Az új oktatási cég vezetője a 28 éves Gansperger Mátyás.

 

Figyelmébe ajánljuk