Orbán elégedetlen Andy Vajnával és a Tv2-vel, gyorsan át is adhatják a csatornát Mészáros Lőrincnek

  • narancs.hu
  • 2018. június 18.

Gazdaság

Pedig a tévések még nyilvánosan is benyaltak Orbánnak.

A Népszava arról ír, hogy átrendeződések várhatók a fideszes médiabirodalomban, és nem is akármikor, hanem már a nyáron. Az átrendeződés oka a lap szerint az, hogy Orbán változásokat akar, mert elégedetlen az Andy Vajna tulajdonolta Tv2-vel, mivel a csatornának megszorítania sem sikerült az RTL Klubot, valamint a milliárdos állami hirdetésekkel kitömött csatorna állítólag drágán is működik.

Egy másik iparági forrás azt mondta a lap munkatársának, hogy Andy Vajnával azért is elégedetlenek, mert az érdekeltségébe tartozó Bors „nem állt bele eléggé a kampányba”. Hogy mi lett volna az elvárt beleállás, nem tudni, de a bulvárlap a választások előtt fullban tolta a NER-tempót: a Borsodnádason meggyilkolt fiatal lány esetét is belekeverték a kampányba, és elég sokat írtak Hadházy Ákosról is, akinek miután ellopták a táskáját, a lap megírta, hogy mi volt benne.

false

A Népszava mindenesetre úgy tudja, Vajna a fideszes kéréseket állítólag azzal hárította, hogy a bulvárlapot  üzleti alapon akarja működtetni, így a baloldali olvasókat nem akarja elveszíteni azzal, hogy a Lokálhoz vagy a Riposthoz hasonló „újságot” csinál. A Népszava információi szerint felmerült, hogy Mészáros Lőrinchez kerülhet a csatorna, de létezik egy olyan forgatókönyv is, mely szerint egy-egy cégbe szerveznék az összes kormányközeli nyomtatott lapot, a rádiócsatornát és a televíziót.

Figyelmébe ajánljuk