Távközlési szuperholdingot hoz létre a magyar állam a 4iG-vel

  • narancs.hu
  • 2021. augusztus 25.

Gazdaság

Jászai gellért cége korábban a DIGI felvásárlását jelentette be.

Együttműködési megállapodást kötött Mager Andrea, az Antenna Hungária Zrt. tulajdonosi jogait gyakorló nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter és a 4iG Nyrt. - olvasható a 4iG honlapján.

A megállapodás célja, hogy a felek az állami és a magántőke egyesítésével stratégiai távközlési és telekommunikációs infrastruktúra szolgáltató vállalatot hozzanak létre.

A megállapodás értelmében a 4iG a tulajdonába kerülő távközlési profillal működő társaságokat apportálja az állammal  közös társaságba, azaz az Antenna Hungária Zrt.-be. A tranzakciókkal a 4iG többségi tulajdont szerezhet az Antenna Hungáriában.

A jelenleg állami tulajdonú Antenna Hungária az országos digitális földfelszíni televíziós- és analóg rádiós műsorterjesztés kizárólagos szolgáltatója Magyarországon. A társaság 25 százalékos tulajdonnal rendelkezik a magyarországi Telenorban, a folyamatban lévő akvizíció lezárását követően pedig a tulajdonába kerül a kormányzati távközlési infrastruktúrával rendelkező, illetve azokat üzemeltető MVM NET Zrt. is.

A 4iG-t sokáig Mészáros Lőrinc érdekeltségébe sorolták, tavaly nyáron azonban Jászai Gellért, Mészáros korábbi üzlettársa a Mészáros-cégek kivásárlásával többségi tulajdont szerzett a tőzsdei vállalatban. 

Idén márciusban jelentette be a 4iG, hogy megállapodott a DIGI romániai anyacégével a magyarországi DIGI-portfólió felvásárlásáról, az üzletet véglegesítését ősszel tervezik. 

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

Figyelmébe ajánljuk