Több mint 800 embert küldenek el a hatvani Bosch-gyárból

  • narancs.hu
  • 2020. április 24.

Gazdaság

Az idén már biztos nem tud helyreállni a rendes ügymenet a gyárban.

70-75 százalékkal zuhant a hatvani Bosch-gyár megrendelési állománya, ezért a cég több mint 800 embertől válik meg – írja az Index egy, a gyár dolgozóinak küldött belső levél alapján.

A vállalat arról tájékoztatta a dolgozóit, hogy a koronavírus elterjedése és az autóiparban lezajló változások miatt nagymértékben lecsökkentek a hatvani gyár megrendelései, és hogy a normál üzletmenet visszatérése 2020-ban nem is várható.

A hatvani gyárban ezért létszámleépítésbe kezdenek: még ebben a hónapban, április végéig elküldenek 700 kölcsönzött munkavállalót, és ezzel párhuzamosan év végéig az „indirekt területen” dolgozó munkavállalók létszámát is csökkentik 130 fővel.

A lap értesülését a cég sajtóosztálya megerősítette.

Ne egyenek cukrot! Vegyenek Magyar Narancsot!

Mi minden van a friss számban? Zavar a kommunikációban, zavar a döntéshozatalban. Biztonságos-e megtartani május 4-ével kezdődően az érettségi vizsgákat?Kinek a felelőssége a diákok, a családtagjaik és a pedagógusok egészségének kockáztatása a járványhelyzetben?Teczár Szilárd okos cikkében megszólal Horn György, az AKG igazgatója és Szabó Zsuzsa, a Pedagógusok Szakszervezetének elnöke is.

Figyelmébe ajánljuk

Az állatkert igazgatója nem fogadja el, hogy a vegánok szerint az intézmény kizsákmányolja az állatokat

Pénteken tartották az Állatkertek Éjszakáját, amivel egyidőben vegán aktivisták demonstráltak a fővárosi állatkert előtt. Egy évvel korábban is hasonló megmozdulás történt, ami mély nyomokat hagyott az intézmény igazgatójában. Az aktivisták szerint az állatkertek a fajmegőrzéssel védekeznek, valójában szórakoztatóipari egységeket működtetnek. 

Elhunyt Dobray György

  • narancs.hu
82 éves korában meghalt Dobray György Balázs Béla-díjas filmrendező, producer, operatőr, író, forgatókönyvíró.