Többet adott a Villeroy & Boch, mint amennyit a szakszervezet kért

  • narancs.hu
  • 2022. december 11.

Gazdaság

Bruttó 250 ezer forint inflációs bérkompenzáció jár a hódmezővásárhelyi üzemben karácsony előtt.

 

Az infláció miatt egyszeri bérkompenzációt kért a hódmezővásárhelyi Villeroy & Boch Magyarország Kft.-nél működő szakszervezet a cégtől. 

Az érdekképviselet a bruttó havi 500 ezer forint alatti bérek mellett 100 ezer forintot, az 500 és 750 ezer forinti bérek mellett pedig 50 ezer forintot tartott méltányos segítségnek.

A német anyavállalat – mint a Hódpress írja – december első napjaiban határozott az inflációval érintett országokban dolgozó alkalmazottainak kompenzálásáról. A döntés értelmében a vásárhelyi üzemben fejenként egyszeri bruttó 250 ezer forint inflációs kompenzációt adnak még karácsony előtt.

A vásárhelyi szanitergyárban 782-en dolgoznak, így nagyjából 200 millió forintot fordít a vállalat erre a juttatásra. Van miből, mert mint októberben kiderült, a cég jelentősen tudta növelni a bevételeit 2022-ben.

Az 1965-ben létesült Alföldi Porcelángyár 1992 óta tartozik a Villeroy & Boch konszernhez, és 1998 óta Villeroy & Boch Magyarország néven működik a finomkerámia-iparban. A termelés a héten leállt, és január 12-én indul újra.

Ami a cégek és szakszervezetek viszonyát illeti, vannak másféle tapasztalatok is:

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk