A 4iG most a Budapest Bankkal kötött milliárdos szerződést

  • Narancs.hu/MTI
  • 2019. augusztus 15.

Gazdaság

A társaság nemrégiben tette rá a kezét a T-Systemsre.

A 4iG Nyrt. augusztus 14-én nagy összegű szerződést kötött a Budapest Bank (BB) Zrt.-vel –közölte a 4iG csütörtökön a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján.

A tájékoztatás szerint az informatikai társaság és a hitelintézet „bank üzleti alkalmazás és kapcsolódó rendszerek fejlesztése” tárgyában kötött keretszerződést. A felek aláírták a keretszerződés részét képező első egyedi megrendelést, amelynek értéke 1,192 milliárd forint plusz áfa.

A 4iG több nagy értékű megbízást is elnyert az elmúlt hónapokban. Legutóbb, júliusban például a 4iG Nyrt. és a T-Systems Magyarország Zrt. konzorciuma nyerte a MÁV és a Volán társaságok e-jegy rendszerének kiépítésére kiírt pályázatot, a várhatóan 2020 végére kiépülő országos rendszer nettó 11,15 milliárd forintból valósul meg.

Jászai Gellért

Jászai Gellért, a 4IG főtulajdonosa

Fotó: Huszti István/Index.hu

A tőzsde prémium kategóriájában jegyzett informatikai vállalkozás 2018-ban csoport szinten nettó 14 milliárd forintos árbevételt és 102 millió forint nyereséget ért el. Az első negyedévben konszolidált árbevétele 56 százalékkal, 4,9 milliárd forintra nőtt, adózott eredménye 280 millió forint lett, a tavalyi hasonló időszaki 106 millió forintos veszteséggel szemben.

A 4iG részvényei 921 forinton zárták a csütörtöki kereskedést a BÉT-en, 11 forinttal, 1,18 százalékkal alacsonyabban az előző záróárnál. Az elmúlt egy évben a részvény legmagasabb árfolyama 1184 forint, a legalacsonyabb 68 forint volt. (MTI)

A 4IG az a társaság, amelyről a közelmúltban kiderült, hogy 50 milliárdért teheti rá a kezét a T-Systemsre.

T-Systems a NER-ben: nem garantált a siker

Újabb nagy falatot nyel le a Mészáros Lőrinc köré épülő birodalom, ezúttal a német kormányt is sikerült rávenni az üzletre. Most épp' az informatika van soron, de kérdés, hogy az új tulajok valóban ki tudják-e használni a T-Systemsben rejlő lehetőségeket. Ajánló.

Neked ajánljuk