A nap, amikor még Lázár is elítéli, hogy egy újságíró forrásai után kutat a rendőrség

  • narancs hu
  • 2016. október 27.

Hírnarancs

Egy újságíró forrásai után kutat a BRFK, Rogán csak magánemberként hazudik, Mészáros nem vett újságot, az oroszok már Bőnyben vannak, Felcsúton meg sehol egy gázszerelő.

A tanú

Tanúként hallgatta ki a BRFK Brückner Gergelyt, a Figyelő újságíróját, aki az MKB Bank államosításáról és eladásáról írt cikksorozatot. A büntetőeljárást a Magyar Nemzeti Bank feljelentése alapján indították, mely szerint az újságíró üzleti titkot sértett meg. Brückner feltételezi, ezzel arra a levélre gondolnak, amit Matolcsy György írt Lázár Jánosnak, ő pedig cikkében ismertette tartalmát, miszerint az MKB nagyon rossz pénzügyi helyzetben van. A rendőrség azt szerette volna megtudni az újságírótól, kik voltak a forrásai, különös tekintettel erre a levélre. Ezt még Lázár is elítélte a mai kormányinfón, majd közölte, egyszerűbb lenne tőle érdeklődni a levélről, ha már egyszer neki címezték.

false

Két mondat a kormányinfóról

Apropó kormányinfó, sűrű napja volt ma Lázár Jánosnak; el kellett mondania, hogy a KDNP akárhogy lobbizik a vasárnapi boltzárért, nem lesz belőle semmi, hogy szigorodik a közbeszerzési törvény, s hogy a kormány nem ért egyet Áder Jánossal, úgyhogy továbbra is ragaszkodnak a villamos energiáról szóló törvény módosításához, ami nem azt jelenti, hogy nagy ívben tennének a szélerőművekre, csak „bizonyos ökológiai és gazdasági okokból óvatosak”, és hogy nincs tovább szükség a letelepedési kötvényekre, de ennek semmi köze a Jobbikhoz és ahhoz, hogy ezt szabták feltételként az alkotmánymódosítás elfogadásához. Juhász Péter meg szedje már össze magát és ne fütyülgesse ki a Himnuszt (amit egyébként senki se fütyült ki).

Magánemberként

A nap sztárja mégis Rogán Antal volt, aki hosszú idő után végre kiállt egy rendkívüli sajtótájékoztatóra, hogy bejelentse, ő bizony nem megy el arra a mai tárgyalásra, ami az általa indított Juhász Péter elleni per következő állomása. Indoklásként azt mondta, nem akar egy légtérben tartózkodni „Portik szócsövével”. A helikopterezéssel kapcsolatban Antalunk szűkszavú volt, elmondta, a Népszabadság újságírójával magánemberként beszélgetett, amikor nem vallotta be a kis kirándulást. Vagyis magánemberként hazudott nem emlékezett a helikopterre, fél nappal később politikusként már igen, emberek, hát mi ebben a furcsa? Azt viszont sajnos Tóni továbbra sem tudta megígérni, hogy nem fog hazudni, legyen szó akár csak egy fél napról.

false

Nem én voltam

Bár a Reutersszel nem állt szóba Mészáros „nem vettem meg a Népszabit” Lőrinc, a Borssal kivételt tett, és „készséggel invitálta irodájába” az újságírókat, akiknek elmondta; neki aztán egyetlen részvénye sincs a Mediaworksöt bekebelező Opimus Nyrt.-ben, szóval, ő aztán nem vette meg a Népszabadság kiadóját. Egyszer amúgy majd lehet, hogy megveti a lábát a médiapiacon (mi lesz akkor?), de most így is annyi dolga van, szegénynek még a családjára sem jut elég ideje.

false

Többismeretlenes egyenlet

Ahogy azt mi is megírtuk, Pukli István nemcsak a Tanítanék mozgalomból lépett ki, hanem a 2017-es tanév végével a Teleki Blanka Gimnázium igazgatói posztjáról is leköszön. Mindezt azzal indokolta, hogy „fölállt az új Klik, és azért látni azt, hogy nem lett nagyobb a mozgástér, így vagy meghajlok teljesen, vagy kiszállok belőle”. Hozzátette, más utakat keres, szeretne egy konzervatív szemléletű pártot. A 24.hu-nak adott interjújában pedig közölte, nem akar pártot alapítani, egyetlen mostani párthoz sem csatlakozna, és nem akar a messiás szerepében sem tetszelegni, inkább egy új politikai erőre vágyik, és „belelép az ismeretlenbe”, jelentsen ez bármit is.

Pukli István a Teleki kapujában

Pukli István a Teleki kapujában

Fotó: Németh Dániel

Magyar Nemzeti Arcvonal Bőnyben

Előzetes letartóztatásba helyezték Győrkös Istvánt, aki tegnap lelőtt egy rendőr alezredest Bőnyön. A Nemzeti Nyomozó Iroda nyomozói állítólag a Teréz körúti robbantás miatt akartak házkutatást tartani a 76 éves férfinél, aki amúgy a Magyar Nemzeti Arcvonal (MNA) vezetője. Győrkös ügyvédje szerint a férfi nem szándékosan lőtt, bár azt elismerte, hogy nem akarta beengedni a rendőröket. Kósa Lajos az eseményt ma úgy kommentálta, meg kellene vizsgálni, hogy a hungarista szervezet kötődik-e valamilyen parlamenti erőhöz (vajh’ kire gondolhatott?). Az MNA orosz diplomatákhoz és katonai titkosszolgálathoz kötődő kapcsolatáról itt olvashatnak bővebben.

Hiány! Hiány!

A mai nap legnagyobb tragédiája mégis az, hogy jön a tél, a hideg, és a felcsúti emberek életéből pont egyvalami hiányzik: egy jó és megbízható gázszerelő.

Figyelmébe ajánljuk