Csili-csala NAV

  • narancs.hu
  • 2013. november 8.

Hírnarancs

Mai like-királyunk az a széles e honban gyorsan terjedő hír, miszerint a NAV csak a kicsiket szívatja, de ha egy multinak támad kedve egy kis adóelkerüléshez, akkor bizony derűs elnézéssel viseltetik iránta a hivatal. Hogy mik nem vannak?! A Nemzeti Adó- és Vámhivatal cáfol is rendesen; lám, a hiányolt erő és erély mégiscsak ott lappang a vállalatban, melynek egyik alkalmazottja olvasott – költői kép következik – a fejére.

Továbbra is dúl a földháború Kishantoson, már ha dúlásnak és háborúnak lehet nevezni, hogy a messze földön híres ökológiai gazdaság nem adja a szerintük őket megillető – de a földbérletpályázaton másoknak ítélt – földeket. A Greenpeace ma is mozgósította csapatait, aktivistáik az ökológiai mintagazdaság megvédésére siettek, miután híre ment, hogy a pályázat egyik nyertese szántani kezdett.

false

Ki ne emlékezne az LMP láncos akciójára, hisz láncos akcióból is kevés van, hát még szabad szemmel is jól látható LMP-s és utódpárti megmozdulásokból. Míg a Közgép egész egyszerűen nem bír veszíteni, ha milliárdos tenderekről van szó (jó, azért rongyos százmilliókért is lehajolnak), de ha leláncolt ellenzékit látnak a kapuban, méghozzá olyat, aki azt kántálja, hogy mutyigyár-mutyigyár, akkor csődöt mond a simicskai tudomány. Mert hiába volt feljelentés, hiába nyomták fel a rendőrségen nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazásért a hajdani LMP-s (de ma már más betűszavakra gerjedő) aktivistákat, a bíróság épp az imént mentette fel a láncaikat veszített akcionistákat. Nagy napja ez a szólásszabadságnak, de szomorú péntekje a lélektannak, mert mint kiderült, a vád már csak azért sem állt, állhatott meg, mert egy vállalkozásnak nincs se lelke, se becsülete, amibe bele lehetne gázolni.

Ma péntek van, holnap jön a szombat.

Figyelmébe ajánljuk